Info centar Crkvine

Info centar Crkvine

Info centar se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Parka, u Ornitološkom rezervatu, na ulazu na drvenu poučnu stazu „Ptice Vranskog jezera“. Ovdje možete kupiti osnovnu ulaznicu u Park, biciklističku i izletničku kartu te unajmiti dalekozor za promatranje bogatog ptičjeg svijeta prilikom šetnje drvenom stazom u rezervatu. U sklopu info centra nalazi se i suvenirnica. Na raspolaganju su vam informatori od kojih možete dobiti više informacija o samom Parku prirode i posjetiteljskim programima.

Šetajući drvenom stazom dužine 600 m upoznat ćete neke od ptica koje se hrane, gnijezde, skrivaju ili odmaraju u gustom tršćaku Ornitološkog rezeravata, a među njima možda uočite i zvijezde Vranskog jezera – čaplju dangubu i malog vranca. Na Vranskom jezeru zabilježeno je više od 260 različitih ptičjih vrsta, a toranj za promatranje ptica na kraju drvene staze uvest će vas dublje u ovaj ptičji raj. Nakon ugodne šetnje naši će vas informatori rado uputiti na ostale atrakcije u Parku. Info centar Crkvine je otvoren od travnja do listopada. Posjetiteljima je u sezoni rada dostupan wc.

Dodatna ponuda na info centru Crkvine:

• adrenalinski park (više o ponudi adrenalinskog parka pročitajte ovdje),
• najam dalekozora i priručnika za promatranje ptica,
• najam MTB bicikla,
• prodaja ribolovnih dozvola.

U neposrednoj blizini info centra Crkvine nalazi se Ornitološka postaja gdje se od 2004. godine kontinuirano održava ljetni prstenovački kamp s naglašenom obrazovnom ulogom. Kamp se održava u prosjeku sto dana godišnje, od srpnja/kolovoza do rujna/listopada, a obuhvaća period jesenskih migracija ptica. Tijekom kampa posjetitelji imaju priliku vidjeti ptice iz blizine, što pruža nezaboravan doživljaj.

NAPOMENA: Kupnjom osnovne ulaznice posjetitelji imaju pristup cijelom Parku prirode Vransko jezero gdje se nalaze tri info centra: Kamenjak, Prosika i Crkvine, šest poučnih staza među kojima ističemo – Poučnu stazu Ptice Vranskog jezera na Crkvinama, Poučnu stazu Vidikovac Kamenjak na Kamenjaku i Poučnu stazu o ribama na Prosici. Kupljena ulaznica vrijedi za jedan dan za posjet svih lokacija u Parku.

KONTAKT i RADNO VRIJEME

Kako do nas?

info-centar-crkvine-01 info-centar-crkvine-02 info-centar-crkvine-03 info-centar-crkvine-04 info-centar-crkvine-05 info-centar-crkvine-06 info-centar-crkvine-07 info-centar-crkvine-08 info-centar-crkvine-09 info-centar-crkvine-10 info-centar-crkvine-11