Info centar Crkvine

Info centar Crkvine

Info centar se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Parka, u Ornitološkom rezervatu, na ulazu na drvenu poučnu stazu „Ptice Vranskog jezera“. Ovdje možete kupiti osnovnu ulaznicu u Park, biciklističku i izletničku kartu te unajmiti dalekozor za promatranje bogatog ptičjeg svijeta prilikom šetnje drvenom stazom u rezervatu. U sklopu info centra nalazi se i suvenirnica. Na raspolaganju su vam informatori od kojih možete dobiti više informacija o samom Parku prirode i posjetiteljskim programima.
Šetajući drvenom stazom dužine 450 m upoznat ćete neke od 256 različitih ptičjih vrsta koje se hrane, gnijezde, skrivaju ili odmaraju u gustom tršćaku Ornitološkog rezeravata, a među njima možda uočite i zvijezde Vranskog jezera – čaplju dangubu i malog vranca. Nakon ugodne šetnje naši će vas informatori rado uputiti na ostale atrakcije u Parku. Info centar Crkvine je otvoren od travnja do listopada. Posjetiteljima je u sezoni rada dostupan wc.

U neposrednoj blizini info centra Crkvine nalazi se Ornitološka postaja gdje se od 2004. godine kontinuirano održava ljetni prstenovački kamp s naglašenom obrazovnom ulogom. Kamp se održava u prosjeku sto dana godišnje, od srpnja/kolovoza do rujna/listopada, a obuhvaća period jesenskih migracija ptica. Tijekom kampa posjetitelji imaju priliku vidjeti ptice iz blizine, što pruža nezaboravan doživljaj.

NAPOMENA: Kupnjom osnovne ulaznice posjetitelji imaju pristup cijelom Parku Prirode Vransko jezero gdje se nalaze tri info centra: Kamenjak, Prosika i Crkvine, šest poučnih staza među kojima ističemo – Poučnu stazu Ptice Vranskog jezera na Crkvinama, Poučnu stazu Vidikovac Kamenjak na Kamenjaku i Poučnu stazu o ribama na Prosici. Kupljena ulaznica vrijedi za jedan dan za posjet sve tri lokacije u Parku.

info-centar-crkvine-01 info-centar-crkvine-02 info-centar-crkvine-03 info-centar-crkvine-04 info-centar-crkvine-05 info-centar-crkvine-06 info-centar-crkvine-07 info-centar-crkvine-08 info-centar-crkvine-09 info-centar-crkvine-10 info-centar-crkvine-11