Biciklizam

PRIPAZITEobilazak čitavog jezera biciklima je najljepši, ali ujedno i najzahtjevniji pa pa sugeriramo da na se na kretanje ovom rutom odluče osobe koje su u formi i koje imaju iskustva u biciklizmu ili nekom drugom sportu. Obavezno sa sobom ponesite dovoljno tekućine, pogotovo za vrućih dana jer na ruti nema mjesta kupnju vode.

Oko Vranskog jezera se proteže više od 50 km biciklističkih ruta koje se međusobno razlikuju težinom kao i krajolikom kroz koji prolaze. Najdulja biciklistička ruta počinje u mjestu Vrana kod mjesne crkve te se penje na brdašce Majdan koje nadgleda ornitološki rezervat, zatim nastavlja istočnom obalom jezera u smjeru juga, odnosno info centra Prosika.

BW1A8481

Dio staze uz istočnu obalu do Prosike je kratak i prolazi uz poluotok Babin škoj na kojem se nalaze ostaci Liburnske utvrde kao i ostaci Mletačke stražarnice.
Na Prosici se ponovo možete odmoriti u hladu uz kanal koji spaja jezero i more.

info-centar-kamenjak-05

Prolazak zapadnom obalom jezera, u smjeru Crkvina iziskuje prolazak 3 km dugom dionicom po magistrali, nakon čega se biciklisti ponovo uključuju na makadamski koji prolazi zaleđem mjesta Drage i Pakoštane.

dozivite-aktivan-vikend-na-prosici-03

Najam bicikala moguć je na Info centrima Crkvine.

Skip to content