Svečano otvoren novi info punkt prezentacijskog centra u Betini na otoku Murteru

Svečano otvoren novi info punkt prezentacijskog centra u Betini na otoku Murteru

Jučer, u nedjelju 14. svibnja, Javne ustanove Park prirode Vransko jezero i Nacionalni park Kornati su svečano otvorile novi zajednički info punkt sa suvenirnicom, u sklopu, sagrađenog, ali još ne potpuno opremljenog, prezentacijskog centra u Betini na otoku Murteru.

Uz prigodno slovo, otvorio ga je dr. sc. Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike koji obnaša dužnost ministra.

Uz kulturno umjetnički program, svečanosti otvaranja, uz ravnatelja NP Kornati, Josipa Zanze i ravnatelja PP Vransko Jezero, Danijela Katičina, sudjelovali su i Šibensko kninski župan Goran Pauk i Tišnjanski općinski načelnik Ivan Klarin, kao i drugi uzvanici, gosti, novinari i mnogobrojni otočani.

Najveći dio, od do sada utrošenih 7,2 milijuna kuna, osiguralo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i to preko Projekta integracije u EU Natura 2000, dok su u nešto manjim omjerima sudjelovali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Općina Tisno.

autor: Neven Jović

svecano-otvoren-novi-info-punkt-prezentacijskog-centra-u-betini-na-otoku-murteru-01 svecano-otvoren-novi-info-punkt-prezentacijskog-centra-u-betini-na-otoku-murteru-02 svecano-otvoren-novi-info-punkt-prezentacijskog-centra-u-betini-na-otoku-murteru-03 svecano-otvoren-novi-info-punkt-prezentacijskog-centra-u-betini-na-otoku-murteru-04

Skip to content