Predsjednik Republike Hrvatske na Vranskom jezeru

Predsjednik Republike Hrvatske na Vranskom jezeru

Posjetivši Park prirode Vransko jezero, 04. prosinca u popodnevnim satima, Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović se sastao s ravnateljem te zaposlenicima i upravnim vijećem Javne ustanove Parka prirode Vransko jezero kao i predstavnicima institucija i udruga: Lovačke udruge Jarebica Biograd na Moru, ŠRD Pakoštane, Brdskog Biciklističkog Kluba Pakoštane, OPG Baković, Udruge posjednika i vlasnika zemljišta u granicama Parka prirode, EKO rad Biograd, AXA d.o.o., Reklama centar te auto kampa Crkvine i drugih.

Predsjednik Republike obišao je Park prirode Vransko jezero, kamo je došao kako bi razgovarao s lokalnim stanovništvom o njihovim problemima:

Problemi su višestruki. S jedne strane Hrvatska treba Parkove prirode, to je dio našeg zelenog poimanja Hrvatske i turizma i ljepota prirode, a s druge strane ljudi koji ovdje žive imaju mnoge praktične probleme. Oni proizlaze iz činjenice da imaju vlasništvo na području koje je Park prirode. Bilo je tu i nekih sporova s državom, mislim da je bilo vrijedno čuti što ljude tišti, biti će vrijedno s resornim ministarstvima razgovarati kako se ljudima može olakšati.

Čuvari prirode na čelu s ravnateljem, pozdravili su i zahvalili predsjedniku na dolasku te upoznali sa svojim svakodnevnim aktivnostima, izrazili želju za dodatnim unapređenjem suradnje sa stanovništvom koji gravitira Parku, čemu služe i ovakvi susreti. Požali li su se na nedovoljnu opremljenost vozilima i plovilima te izrazili nadu da će u dogledno vrijeme uspjeti sagraditi novi edukacijski i logistički centar na Crkvinama.

Vijest o posjeti na HRT-u:
http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/predsjednik-na-vranskom-jezeru/77222/

Skip to content