Obavijest za ribiče: Polaganje ribičkog ispita – prijave kandidata

Obavijest za ribiče: Polaganje ribičkog ispita – prijave kandidata

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero organizira ispitni rok za polaganje ribičkog ispita, stoga pozivamo sve ribiče koji još nisu položili ribički ispit da se prijave za polaganje. Bez položenog ispita ne može se obavljati sportski ribolov s godišnjom dozvolom te su ispitu dužni pristupiti svi ribiči stariji od 15 godina.

Termin je planiran za ožujak/travanj 2022., odnosno kad se prijavi potreban broj kandidata, nakon čega će biti određen točan datum polaganja.

Prilikom dolaska na ribički ispit, kandidat mora donijeti:

  1. Važeću osobnu iskaznicu – obavezno
  2. OIB (ukoliko nije naveden na osobnoj iskaznici)
  3. Kemijsku olovku

Materijali potrebni za polaganje ribičkog ispita dostupni su na web stranicama Hrvatskog športsko – ribolovnog saveza, u rubrici “Priručnici HŠRS” (Priručnik za športski ribolov) i “Ribolovni propisi”.

Ispit u trajanju od 60 minuta će provesti povjerenstvo Športsko-ribolovnog saveza Splitsko-dalmatinske županije u Biogradu na Moru, a za održavanje je potrebna prijava minimalno 5 kandidata.

Naknada za ribički ispit iznosi 200,00 kn, a uplata se vrši kod povjerenstva neposredno pred polaganje.

Nakon položenog ispita, ribiči dobivaju iskaznicu – uvjerenje o položenom ribičkom ispitu, koje vrijedi trajno i neophodno je za kupnju godišnjih ribičkih dozvola kod svih ovlaštenika ribolovnog prava u RH.

Prijave za polaganje ribičkog ispita moguće su osobno u uredu Parka prirode u Biogradu (Kralja Petra Svačića 2, zgrada tržnice),  na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na 023/383-181.

Skip to content