Maskenbal ptica povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa

Maskenbal ptica povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa

Posljednja aktivnost čija je provedba previđena povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa – Maskenbal ptica, održan je 22. veljače 2022. godine u turističko informativnom centru u Biogradu na Moru, u vremenu od 10:00 do 12:00 sati. Na radionici je sudjelovalo 11 osnovnoškolaca u dobi od 7 do 13 godina. Radionica je uključivala edukativno predavanje o močvarnim staništima te njihovoj važnosti za ptice.

Nakon predavanja djeca su izrađivala papirnate maske s motivima vodomara, češljugara, liske, sove močvarice, plavetne sjenice, zlatovrane, pčelarice i crvendaća. Materijale i pribor osigurala je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a izrađene maske djeca su ponijela kućama.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana močvarnih staništa naglašava važnost djelovanja i poduzimanja konkretnih koraka za očuvanje i održivo korištenje močvara radi zdravlja ljudi i planeta. Močvare su najugroženiji ekosustavi na Zemlji, nestaju tri puta brže od šuma. Važno je uložiti sve kapacitete – intelektualne, financijske i političke kako bi spasili postojeće i obnovili one koje smo već izgubili.

maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-01 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-02 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-03 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-04 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-05 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-06 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-07 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-08 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-09 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-10 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-11 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-12 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-13 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-14 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-15 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-16 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-17 maskenbal-ptica-povodom-obiljezavanja-svjetskog-dana-mocvarnih-stanista-18

Skip to content