Maketa močvare izrađena tijekom kreativne radionice za djecu

Maketa močvare izrađena tijekom kreativne radionice za djecu

Pozivu na kreativnu radionicu povodom obilježavanja Svjetskog dana Močvarnih staništa 2. veljače. 2022. godine odazvale/i su se djevojčice i dječaci iz Biograda i Sv. Filipa i Jakova te svojom verzijom „Močvare u malom” uljepšali Turističko informativni Centar u Biogradu 

Maketu su uz mnogo mašte i vještine izradili od prirodnih materijala prema uputama edukatora JUPP Vransko jezero. Djeca su s puno zanimanja poslušala kratko uvodno predavanje o važnosti močvarnih staništa za brojne vrste životinja, biljke te čovjeka te se ubrzo „bacila na posao“ transformirajući s lakoćom običnu kartonsku kutiju u pravu malu močvaru punu tršćaka, poplavnih livada, kamenitih i muljevitih obala te svih njenih stanovnika. Zahvaljujemo vrijednim sudionicima na kreativnosti i nadamo se budućim radionicama.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana močvarnih staništa naglašava važnost djelovanja i poduzimanja konkretnih koraka za očuvanje i održivo korištenje močvara radi zdravlja ljudi i planeta.

Zašto je važno očuvati močvarna staništa?

  1. Močvarna staništa su prirodno rješenje ublažavanja klimatskih promjena i pružaju višestruku dobrobit – močvarna staništa ublažavaju poplave i suše, pružajući stanište tisućama biljnih i životinjskih vrsta.
  2. Upravljanje močvarama mora biti mudro i one se trebaju koristiti na održiv način kako bi očuvali ove izuzetno važne ekosustave.
  3. Izgubljena i degradirana močvarna područja mogu se i trebaju obnoviti kako bi se oživjela bogata biološka raznolikost i ekosustavi koji održavaju život.

makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-01 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-02 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-03 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-04 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-05 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-06 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-07 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-08 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-09 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-10 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-11 makete-mocvare-izradena-tijekom-kreativne-radionice-za-djecu-12

Skip to content