Volonteri slave svoj dan!

Volonteri slave svoj dan!

Na današnji dan posebno zahvaljujemo svim našim volonterima koji su proteklih godina svojim dobrovoljnim radom doprinijeli zaštiti prirode i očuvanju kulturne baštine na Vranskom jezeru. Volonteri su obnavljali suhozide, krčili puteve, sanirali ilegalna odlagališta otpada i održavali infrastrukturu Parka. Ponosni smo što smo imali priliku zainteresirane pojedince i grupe uključiti u aktivnosti koje ustanova provodi u Parku prirode.

Što dobivate volontiranjem? Učite nova znanja i usavršavate vještine. Stječete iskustvo i obogaćujete životopis. Upoznajete nove ljude i stječete nove prijatelje. Otvarate nove vidike. Doprinosite i sebi i zajednici.

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero od 2016. godine provodi volonterski program “Suhozidar/ka” kroz koji je za sada prošlo 20 ak volontera iz cijele regije. Uključivanjem u program dobivate priliku da nam se pridružite u očuvanju prirode i kulturne baštine, a ujedno naučite tradicionalno znanje uvršteno na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine.

Tijekom ove godine radili smo na razvoju novih volonterskih programa koji će biti usmjereni na školske volontere, a već iduće godine prvi školski volonteri dolaze u Park na volontersku akciju! Školski volonterski program napravljen je u sklopu projekt “VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE” kojeg provodi udruga Sunce iz Splita, a na kojem je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero partner. Projekt promovira i potiče provedbu programa školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode te uključuje i rad na razvoju socijalnih vještina mladih. Uz Javnu ustanovu Park prirode Vransko jezero partneri na projektu su Liga za prevenciju ovisnosti, Obrtno tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića – Trogir, Centar za pružanje usluga u zajednici, Javna ustanova „Park prirode Biokovo“, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i Javna ustanova „Park prirode Telašćica“.

volonteri-slave-svoj-dan-01 volonteri-slave-svoj-dan-02 volonteri-slave-svoj-dan-03 volonteri-slave-svoj-dan-04 volonteri-slave-svoj-dan-05 volonteri-slave-svoj-dan-06 volonteri-slave-svoj-dan-07 volonteri-slave-svoj-dan-08 volonteri-slave-svoj-dan-09 volonteri-slave-svoj-dan-10