Vlakićem do proslave Noći šišmiša u adrenalinskom parku

Vlakićem do proslave Noći šišmiša u adrenalinskom parku

U Parku prirode Vransko jezero, u nedjelju 30.8., obilježena je Međunarodna noć šišmiša. Događanje je održano na prostoru adrenalinskog parka u  ornitološkom rezervatu, u neposrednoj blizini Info centra Crkvine. Sudionici su na proslavu noći šišmiša stigli električnim turističkim vlakom koji je za ovu proslavu bio organiziran iz Pakoštana u posebnom večernjem terminu.

U prvom dijelu edukativne radionice  održano je uvodno predavanje s brojnim zanimljivostima o svijetu šišmiša koji su iznimno važni u očuvanju prirodne ravnoteže. Nakon toga je slijedila radionica crtanja i bojanja te su djeca izrađivala maske i kape šišmiša. Predavanje i edukativne radionice su bile prilagođene školskom uzrastu djece, međutim i roditelji su zajedno uz djecu uživali u brojnim zanimljivim informacijama koje su mogli dobiti. Posjetitelji koji su zainteresirano sudjelovali na radionicama pristigli su iz Zadarske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske  županije te Zagreba.

Na području Parka prirode Vransko jezero zabilježeno je deset vrsta šišmiša dok je u Hrvatskoj ukupno 35 vrsta. Sve vrste šišmiša strogo su zaštićene Zakonom o zaštiti prirode.

vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-01 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-02 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-03 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-04 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-05 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-06 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-07 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-08 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-09 vlakicem-do-proslave-noci-sismisa-u-adrenalinskom-parku-10