Veliki odaziv posjetitelja povodom Dana Parka

Veliki odaziv posjetitelja povodom Dana Parka

Više od tisuću posjetitelja obišlo je u nedjelju područje Parka i svojim prisustvom uveličalo proslavu 20. rođendana!

I ove godine, povodom Dana Parka, Javna ustanova Park prirode Vransko jezero omogućila je posjetiteljima besplatan ulaz u Park, obilazak drvene poučne staze uz promatranje ptica dalekozorima i durbinom u dva termina te korištenje novootvorenog adrenalinskog parka, koji je postavljen u sklopu EU projekta. Bilo je mnogo zainteresiranih za termine vođenja po drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu. Na taj način posjetitelji su mogli naučiti više o prirodnim vrijednostima Parka, važnosti ptica i njima važnih staništa, a oni s više sreće imali su priliku vidjeti i pokoju pticu koja zaklon od vjetra nije potražila u gustom tršćaku. U jutarnjem terminu stručnom vođenju se odazvalo petnaestak posjetitelja, dok je za popodnevni termin zainteresiranost bila veća, oko pedesetak posjetitelja priključilo se obilasku.

Osim navedenih aktivnosti, jučer je na području Ornitološkog rezervata održana i 5. rođendanska biciklijada BBK Pakoštane, čiji su sudionici imali priliku posjetiti rezervat i adrenalinski park.

Istim povodom, u petak, 04. listopada, djelatnici su Parku poklonili svjež izgled drvene poučne staze Ornitološkog rezervata i obojali je u dužini od nekoliko stotina metara.

Početkom listopada započela je i suradnja s lokalnim osnovnim školama, u sklopu koje će se izrađivati kućice za ptice, održati edukativni izlet na temu travnjaka te Mala škola prstenovanja.

Cijeli mjesec listopad odlučili smo posvetiti 20. obljetnici Parka (4. listopada), Europskim danima promatranja ptica (5. i 6. listopada) te Svjetskom danu ptica selica (12. listopada) održavanjem niza edukacija, koje će se provoditi s ciljem educiranja najmlađih o važnosti zaštite biološke raznolikosti, s posebnim naglaskom na ptice i njihova staništa, koja i jesu temeljni fenomen Parka.

veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-01 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-02 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-03 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-04 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-05 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-06 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-07 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-08 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-09 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-10 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-11 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-12 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-13 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-14 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-15 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-16 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-17 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-18 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-19 veliki-odaziv-posjetitelja-povodom-dana-parka-20