!!! VAŽNA OBAVIJEST ZA RIBIČE !!! 5.12.2020. zamjena uvjerenja o položenom ribičkom ispitu i novi rok za polaganje ribičkog ispita

!!! VAŽNA OBAVIJEST ZA RIBIČE !!! 5.12.2020. zamjena uvjerenja o položenom ribičkom ispitu i novi rok za polaganje ribičkog ispita

Sukladno novom Zakonu o slatkovodnom ribarstvu koji je stupio na snagu sredinom 2019., od 01.01.2021. mijenja se način kupnje ribičkih dozvola te se uvodi prodaja ribičkih dozvola u elektronskom obliku.

Kako bi ubuduće mogli na novi način kupiti godišnju ribičku dozvolu kod bilo kojeg ovlaštenika ribolovnog prava u Hrvatskoj, svi ribiči obavezno moraju zamijeniti postojeće uvjerenje o položenom ribičkom ispitu novim uvjerenjem.  Novo uvjerenje vrijedi trajno i njegov nositelj – vlasnik, uz osobne podatke na istome, ima i svoj jedinstveni QR kod, koji od 01.01.2021. služi za kupnju ribolovne dozvole od Ministarstva poljoprivrede – Uprave ribarstva.

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero u suradnji sa Športsko-ribolovnim savezom Splitsko-dalmatinske županije organizira stoga termin za zamjenu uvjerenja te novi rok za polaganje ribičkog ispita.

ZAMJENA UVJERENJA O POLOŽENOM RIBIČKOM ISPITU:

subota, 05.12.2020. od 11 do 15 sati u Informativnom centru Parka prirode u Biogradu na Moru (Hrvatskih velikana 20, kod MUP-a).

Prilikom dolaska na zamjenu, ribič mora donijeti:

  1. Važeću osobnu iskaznicu – obavezno
  2. OIB (ukoliko nije naveden na osobnoj iskaznici)
  3. Staro uvjerenje o položenom ribičkom ispitu

Za osobe do 16 godina starosti kod dolaska na zamjenu potrebna je prisutnost te potpis roditelja/staratelja.
Fotografiranje za novu iskaznicu obavit će se tokom zamjene uvjerenja (nije potrebno donositi fotografije).

Trošak izrade novog uvjerenja snosi ribič u iznosu od 100,00 kuna, a uplata će se vršiti na licu mjesta. Ribiči koji su u 2020. godini položili ribički ispit ne plaćaju trošak zamjene, ali su dužni doći zamijeniti uvjerenje.

POLAGANJE RIBIČKOG ISPITA:

subota, 05.12.2020. od 10 do 11 sati, u Informativnom centru Parka prirode u Biogradu na Moru (Hrvatskih velikana 20, kod MUP-a).

Prilikom dolaska na ribički ispit, kandidat mora donijeti:

  1. Važeću osobnu iskaznicu – obavezno
  2. OIB (ukoliko nije naveden na osobnoj iskaznici)
  3. Kemijsku olovku

Bez položenog ribičkog ispita ne može se obavljati sportski ribolov uz godišnju dozvolu. Naknada za ribički ispit iznosi 200,00 kn, a uplata će se vršiti neposredno pred polaganje pismenog ispita koji traje 60 minuta. Materijali potrebni za polaganje ribičkog ispita dostupni su na web stranicama Hrvatskog športsko – ribolovnog saveza, u rubrici “Priručnici HŠRS” (Priručnik za športski ribolov) i “Ribolovni propisi”.

Prijave za polaganje ribičkog ispita, kao i dolazak na zamjenu uvjerenja molimo izvršiti najkasnije do 04.12.2020. na 023/383-181, 099/3252-705 ili na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr.

Sve ribiče molimo da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te obavezno ponesu masku!