Uz Vransko jezero uređeno je područje za rekreativce i sportske ribiče

Uz Vransko jezero uređeno je područje za rekreativce i sportske ribiče

Uz obalu Vranskog jezera u Dragama uređeno je područje rekreacije i sportskog ribolova kako bi se za lokalno stanovništvo, ali i brojne izletnike i posjetitelje Parka prirode Vransko jezero, povećala dostupnost rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih koristi šuma.

Kroz šumu alepskog bora, u ukupnoj duljini od cca 8,3 km, uređene su staze i prilazni putovi do atraktivnih ribičkih pozicija, koje su opremljene setovima stolova i klupa te koševima za smeće. Uz ploče s glavnim informacijama o ribljim vrstama i uvjetima ribolova na Vranskom jezeru, postavljene su i edukativne ploče o brojnim koristima koje nam pružaju šume i šumski ekosustavi, značaju ekološke mreže NATURA 2000, važnih staništa i vrsta te je postavljena posjetiteljska signalizacija. U predjelu Drage zapad uređena je i površina s kompletom trim sprava za vježbanje na otvorenom.

Print

Sredstva potpore za provedbu ovog projekta iz mjere M8 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. (operacija 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture) osigurana su iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega EU kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj sudjeluje s 85% udjela, a RH s 15% udjela. Ukupno je odobrena potpora u iznosu od 424.017,00 kn.

uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-01 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-02 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-03 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-04 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-05 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-06 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-07 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-08 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-09 uz-vransko-jezero-uredeno-je-podrucje-za-rekreativce-i-sportske-ribice-10

Skip to content