Ususret proljetnim migracijama – online izlaganje učeničkih radova

Ususret proljetnim migracijama – online izlaganje učeničkih radova

Vrijedni učenici 2. a i 4. b razreda OŠ Pakoštane su, za vrijeme nastave na daljinu, pripremili radove koje izlažemo povodom Svjetskog dana ptica selica!

Djeca su, na temelju edukativnih kartica o pticama te pod vodstvom svojih učiteljica, Marine Kazije i Biljane Punoš, osmislila „Plakate dobrodošlice“ gnjezdaricama koje se u proljeće vraćaju na Vransko jezero kako bi tu savile gnijezda, polegla jaja i othranila ptiće.

Prenosimo poruke koje su im učenici uputili:

“Dobrodošla natrag, draga čapljo! Proljeće je blizu čim si se vratila u moj kraj. Vidjela sam te kad si došla. Nadam se da će ti biti lijepo kod nas ovo ljeto i da ćeš u devetom mjesecu otići u Afriku s mnogo malih čapljica!”
-Sara, 4.B OŠ Pakoštane

“Tvoj pjev siguran je znak da u Parku prirode Vransko jezero sezona gniježđenja počinje i da je počelo proljeće. Ti na trsci stojiš, svoje gnijezdo sa ženkom i mladima čuvaš. Tako se čuva svoj dom i one koje voliš.”
-Bariša, 4.B OŠ Pakoštane

“Dobro nam došle, drage laste! Radujemo se vama, radujemo se proljeću. Toplo je, ima obilja hrane, sve je procvjetalo. Lijepo će vam biti, možete što prije svoje gnijezdo sviti. I veseliti se dolasku mladih ptičica, koje će donijeti sreću svima.”
-Luka, 2.A OŠ Pakoštane

Predavanje o pticama selicama te izrada “Plakata dobrodošlice” dio su jedne od nekolicine edukativnih aktivnosti koje se provode u suradnji s Udrugom Biom i to u sklopu projekta “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka Prirode Vransko jezero”.

ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-01 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-02 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-03 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-04 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-05 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-06 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-07 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-08 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-09 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-10 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-12 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-11 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-13 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-14 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-15 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-16 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-17 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-18 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-19 ususret-proljetnim-migracijama-online-izlaganje-ucenickih-radova-20

Priprema tekstova o pticama selicama te izrada „Plakata dobrodošlice“ dio su jedne od nekolicine edukativnih aktivnosti koje se provode u suradnji s Udrugom Biom i to u sklopu projekta „Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka Prirode Vransko jezero“.
vidljivost_logići