U nedjelju 6. kolovoza na vidikovcu Kamenjak Sajam “Luka i igara”

U nedjelju 6. kolovoza na vidikovcu Kamenjak Sajam “Luka i igara”

Na četvrtom po redu Sajmu lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice “Luka i igara”, u organizaciji JU PP Vransko jezero, svoje proizvode predstavit će više od 30 izlagača, vrijednih OPG-ova i udruga s područja Vrane, Pakoštana, Radašinovaca, Banjevaca, Stankovaca, Benkovca, Pirovca, Biograda, Posedarja i Tkona.

Bogatoj ponudi domaćih poljoprivrednih proizvoda, od luka i kapule, mahunarki i svježeg povrća, maslinovog ulja, vina i likera, do kozjeg sira, bajama i suhih smokava, pridružit će se i proizvodi kućnih radinosti i obrta, poput prirodne kozmetike, eko platnenih torbi, ručno izrađenog nakita te drvenih suvenira. Po prvi puta na Sajmu će se predstaviti Udruga maslinara i uljara „Uljanica“ iz Pirovca, čiji članovi će posjetiteljima, uz ekstra djevičansko maslinovo ulje, ponuditi i konzervirane crne masline, suhe smokve i smokvenjak – kolač od suhih smokava.

Plakat

Plakat

Posjetitelji će imati priliku upoznati se s pripremom i pečenjem prisnaca, autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara, dok će KUD Vrana uz izvorno pjevanje predstaviti vransko kolo “biranje” i brzo kolo tzv. “kukulešće”.

Za dobru cjelokupnu atmosferu pobrinut će se odlična ekipa iz Škabelin banda, stoga uz ritmove soula, funka i rhytm&bluesa te čašu dobrog vina i domaću hranu, doživite jedan od najljepših zalazaka sunca u zadarskoj županiji te ponesite sa sobom najvrjedniji suvenir za dugu, zdravu zimu – reštu banjevačkog luka!

u-nedjelju-6-kolovoza-na-vidikovcu-kamenjak-sajam-luka-i-igara-01 u-nedjelju-6-kolovoza-na-vidikovcu-kamenjak-sajam-luka-i-igara-02