Tajne muzejskih čuvaonica – vode

Tajne muzejskih čuvaonica – vode

Raznovrsni biološki predmeti iz bogate zbirke Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja u Zadru – životinje i biljni materijali koji su u muzejskim depoima proveli i po nekoliko desetaka, u nekim slučajevima čak i stotinu godina, izloženi su prošlog tjedna u maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače.

Izložba je simbolično otvorena u ožujku – mjesecu u kojem obilježavamo dan zaštite voda, a izloženi su preparati vrsta koje su djelomično ili u potpunosti vezane za život u kopnenim vodama ili njihovoj neposrednoj blizini. Ovo je tek jedna u nizu tematskih izložbi u sklopu kojih će u 2019. godini javnosti biti predstavljeni organizmi prema tipovima staništa na kojima obitavaju.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite voda djelatnice Stručne službe JU Park prirode Vransko jezero će u petak, 22. ožujka s početkom u 18:00 sati, u Kneževoj palači održati nekoliko predavanja na temu posebnosti ekosustava te biološke i krajobrazne raznolikosti najvećeg prirodnog jezera u Hrvatskoj. Pozivamo vas da prisustvujete predavanjima i obiđete postav izložbe Tajne muzejskih čuvaonica – vode. Izložba je otvorena do nedjelje, 14. travnja.

tajne-muzejskih-cuvaonica-vode-01 tajne-muzejskih-cuvaonica-vode-02 tajne-muzejskih-cuvaonica-vode-03 tajne-muzejskih-cuvaonica-vode-04 tajne-muzejskih-cuvaonica-vode-05 tajne-muzejskih-cuvaonica-vode-06 tajne-muzejskih-cuvaonica-vode-07

Skip to content