Sajam ”Luka i Igara” na vidikovcu Kamenjak 21. i 22. srpnja 2018.

Sajam ”Luka i Igara” na vidikovcu Kamenjak 21. i 22. srpnja 2018.

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero petu godinu za redom organizira Sajam lokalnih proizvoda pod nazivom “Luka i igara” s ciljem unaprjeđenja i boljeg povezivanja s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, promoviranja tradicijske kulturne baštine područja te promocije i plasiranja autohtonih proizvoda domaćim i stranim posjetiteljima.

Sajam će se ove godine održavati dva dana, u subotu i nedjelju, 21. i 22. srpnja s početkom u 18 sati na vidikovcu Kamenjak, prepoznatoj turističkoj destinaciji odakle s pruža nezaboravan pogled na cijelo Vransko jezero, more, kopno i otočiće.

Sajam “Luka i igara” je izložbeno-prodajnog karaktera na kojem će OPG-ovi s područja Parka prirode Vransko jezero i okolice predstaviti bogatu ponudu poljoprivrednih domaćih proizvoda, od luka i kapule, mahunarki i svježeg povrća, maslinovog ulja, vina i likera do kozjeg sira, bajama i suhih smokava. Posjetitelji će se imati priliku upoznati s pripremom i pečenjem prisnaca – autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara i kruha ispod peke.

KUD Vrana predstavit će tradicijske plesove i pjesme ovog kraja. U subotu posjetitelji će moći uživati i zaplesati uz vrhunsku glazbu benda Shine, a u nedjelju za dobru atmosferu pobrinut će se klapa Fumada.

Osim bogate ponude lokalnih proizvoda i zabavnog programa, posjetitelji će tijekom Sajma, svaki dan u 18:00 h, moći upoznati prirodne i kulturne vrijednosti Parka prirode kroz program Jezero na dlanu po promotivnoj cijeni od 30 kn. Program je trajanja oko 45 minuta, a posjetitelji će uz stručno vodstvo prošetati poučnom stazom vidikovac Kamenjak.

sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-plakat

Plakat

Molimo sve zainteresirane posjetitelje da se prethodno najave za obilazak na 023 /383 181 ili email info@pp-vransko-jezero.hr najkasnije do petka, 20. srpnja do 12h, broj mjesta je ograničen!

Ulaz na sajam je besplatan. Vidimo se!

sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-01 sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-02 sajam-luka-i-igara-na-vidikovcu-kamenjak-03