Provedene edukativne aktivnosti u suradnji s Udrugom Biom

Provedene edukativne aktivnosti u suradnji s Udrugom Biom

U ožujku, travnju i svibnju održani su tereni i predavanja u sklopu Treninga prepoznavanja ptica, kojeg je u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero provela udruga Biom, partner na projektu “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”.

Trening je okupio dvadesetak sudionika, zaljubljenika u ptice i prirodu, kao i djelatnika JU Kamenjak, PP Vransko jezero te NP Paklenica. Prvi teren održan je sredinom ožujka u ornitološkom rezervatu Parka prirode Vransko jezero, na Vranskom polju te na području solane Nin. Drugi dio terenskih obilazaka odrađen je u travnju na području Velikog blata, Kolanskog blata, Dinjiške i Paške solane. Treći je održan u NP Paklenica te na širem području PP Vransko jezero.

Terenske izlaske popratila su i predavanja o osnovama i etici promatranja ptica, sistematici ptica te o pojedinim skupinama ptica kao što su cvrkutuše, sove i grabljivice, koja su održana u informativnom centru u Biogradu na Moru. Svi sudionici treninga će kroz ljeto imati priliku prisustvovati demonstraciji prstenovanja ptica u sklopu aktivnosti Mala škola prstenovanja, koja će se provesti u ornitološkom rezervatu Parka.

Osim Treninga prepoznavanja ptica, zaposlenici Udruge Biom održali su edukativne radionice za edukatore Parka s ciljem osmišljavanja interaktivnog programa za djecu te provedbu aktivnosti uspostave skrbništva na pticama koja uključuje suradnju s lokalnim osnovnim i područnim školama. Edukativni program „Čudesni svijet ptica“ uključuje edukativne igre kao što su „Let“, „Perje“, „Pjev“, „Gnijezdo“, „Hrana i kljunovi“ te „Migracije“. U sklopu aktivnosti uspostave skrbništva nad pticama postavljene su kućice za ptice u suradnji s PŠ Drage, PŠ Vrana te OŠ Sv Filip i Jakov, a osmišljeni su i protokoli pomoću kojih će učenici ubuduće, pod vodstvom svojih učiteljica i profesorice pratiti aktivnosti gniježđenja u dvorištima svojih škola.

Autori fotografija: Vanja Novosel, Dominik Spevec, JUPPVJ.

provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-01 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-02 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-03 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-04 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-05 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-06 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-07 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-08 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-09 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-10 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-11 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-12 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-13 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-14 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-15 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-16 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-17 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-18 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-19 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-20 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-21 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-22 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-23 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-24 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-25 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-26 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-27 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-28 provedene-edukativne-aktivnosti-u-suradnji-s-udrugom-biom-29

vidljivost_logići