Proslavite Međunarodni dan obitelji u Parku uz popuste!

Proslavite Međunarodni dan obitelji u Parku uz popuste!

Prepustite se čarima močvare na info centru Prosika. Budite u korak s prirodom i aktivno se odmorite.

Jezero na dlanu interaktivna je šetnja koja započinje u prekrasnoj Lučici Prosika, na samoj obali jezera u hladu brijesta i konopljike.  Na kanalu koji spaja jezero i more, naša voditeljica šetnje ispričati će vam neke još neispričane priče o ribama putnicama, kamenim vršama i nekadašnjem najvećem maslinku istočne jadranske obale.

ŠTO ĆETE NAUČITI?

 • Zašto su nastale bunje
 • Upoznati vrste riba
 • Prepoznati biljne vrste mediteranske makije
 • Otkriti tradiciju suhozidne gradnje
 • Kako je građen kanal Prosika

ŠTO OBUHVAĆA?

 • Istraživanje i promatranje prirode
 • Ulazak u tradicijsku bunju
 • Prostor za slobodnu igru uz obalu jezera
 • Interpretaciju tradicijske gradnje suhozida

Povodom Međunarodnog dana obitelji u Parku prirode Vransko jezero u subotu i nedjelju 15. i 16. svibnja pripremili smo  interaktivno edukativno vodstvo u tri termina: 11:00, 15:00  i 17:00 sati. Broj sudionika po jednom terminu vođenja ograničen je na 15 ljudi. Cijene vodstva: 40 kn odrasli i 30 kn djeca, djeca mlađa od 7 godina imaju besplatan ulaz. Cijena uključuje ulaznicu u Park koja vrijedi za sva tri infocentra. Za sva tri termina potrebna je prethodna najava na mail info@pp-vransko-jezero.hr ili na broj telefona 097/ 6025419 najkasnije do petka 14. svibnja u 16:00 sati.

Obitelji korisnici e-Dječje kartice „Mudrica“ ostvaruju popust  (za jedno dijete 10%, dvoje 20% i troje ili više djece 30%) na kupnju usluga: najam kajaka i adrenalinski park (info centar Crkvine). e-Dječja kartica, namijenjena je roditeljima, a čije korištenje u suradnji s javnim i privatnim sektorom omogućava razne pogodnosti ili popuste na proizvode i usluge! e-Dječju karticu – Mudricu, možete zatražiti na e‑Građani.

Na Vranskom jezeru budite u korak s prirodom i aktivno se odmorite:

 • ISTRAŽUJTE BICIKLOM – vožnju po panoramskoj stazi prate jezerski horizonti i romantični trščaci ispunjeni pjevom ptica, na Prosici je za najam dostupno 5 e-bicikala.
 • ZAPLOVITE KAJAKOM – u info centru u lučici Prosika iznajmite kajak i uživajte u nečujnom veslanju po jezerskoj vodi.
 • UČITE IZ PRIRODE – Park prirode otkrijte kroz vođenu turu i interaktivnu radionicu po vašoj mjeri.

Veselimo se vašem posjetu :)

proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-01 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-02 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-03 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-04 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-05 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-06 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-07 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-08 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-09 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-10 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-11 proslavite-medunarodni-dan-obitelji-u-parku-uz-popuste-12