Proslava Dana Parka prirode Vransko jezero

Proslava Dana Parka prirode Vransko jezero

Povodom proslave Dana Parka prirode Vransko jezero, u srijedu, 04. listopada, u Maškovića hanu u mjestu Vrana, održana je svečanost kojoj je prisustvovalo četrdesetak uzvanika. Nakon pića dobrodošlice slijedili su pozdravni govori te obraćanje prisutnima od strane ravnatelja Javne ustanove, Danijela Katičina, koji je kratko predstavio projekte koji su u tijeku, ali i projekte koji su planirani u nadolazećem periodu. Nakon prezentacije slijedila je okrjepa za goste i akreditirane novinare.

Osim projekata, od kojih se najveći odnosi na revitalizaciju i povezivanje atrakcija u Parku prirode Vransko jezero, ravnatelj se osvrnuo i na projekt izgradnje zapornice u lučici Prosika čiji je cilj smanjenje utjecaja mora na jezerski ekosustav te projekt uređenja turističko – informativnog centra u Biogradu na Moru. Važno je naglasiti i da je Park zabilježio porast od 30 posto u broju posjetitelja u odnosu na rekordnu 2016. godinu.

proslava-dana-parka-prirode-vransko-jezero-01 proslava-dana-parka-prirode-vransko-jezero-02 proslava-dana-parka-prirode-vransko-jezero-04 proslava-dana-parka-prirode-vransko-jezero-05