Promatranje ptica u PP Vransko jezero uz stručno vodstvo!

Promatranje ptica u PP Vransko jezero uz stručno vodstvo!

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša Park prirode Vransko jezero poziva sve zainteresirane posjetitelje da iskoriste priliku te u naredna tri vikenda upoznaju biološku raznolikost Parka kroz besplatno edukativno vođenje na drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu – uz kupljenu osnovu ulaznicu.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme s osvrtom na ulogu pojedinca i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja. Ovogodišnja tema povezana je s bioraznolikosti i provodi se pod geslom: „It’s time #ForNature“

Besplatno edukativno vodstvo održat će se na sljedeće datume: 30. i 31. svibnja, 6. i 7. lipnja te 13. i 14. lipnja u vremenu od 14:00 – 15:00 sati.

Broj sudionika u edukativnom vodstvu je ograničen pa svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto na broj 023/383-181 ili mail adresu: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr, najkasnije do petka u 15:00 sati.

promatranje-ptica-u-pp-vransko-jezero-uz-strucno-vodstvo-01 promatranje-ptica-u-pp-vransko-jezero-uz-strucno-vodstvo-02 promatranje-ptica-u-pp-vransko-jezero-uz-strucno-vodstvo-03