Projekt BioSfera predstavljen na Danima EU fondova

Projekt BioSfera predstavljen na Danima EU fondova

U subotu, 01. lipnja 2019. godine, na Danima otvorenih vrata EU fondova održanih u Splitu, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, predstavila je značajne projekte s područja Zadarske županije. Zainteresirani građani u Splitu su imali priliku, osim s područja naše, upoznati i različite projekte s područja Splitsko – dalmatinske, Šibensko – kninske i Dubrovačko – neretvanske županije.

Među uspješnim projektima s područja Zadarske županije našao se i projekt Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd – PP Vransko. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a partneri su Grad Biograd na Moru, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split i Hrvatska gorska služba spašavanja. Suradnici na projektu su 5 nacionalnih parkova i parkova prirode, javne ustanove za zaštićena područja, 3 županije (Zadarska, Ličko-senjska i Šibensko-kninska), jedinice lokalne samouprave, njihove županijske i lokalne turističke zajednice kao i 2 Lokalne akcijske grupe.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u sklopu dana otvorenih vrata, kontinuirano provodi aktivnosti informiranja javnosti o mogućnostima i rezultatima korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI) u razdoblju od 2014. do 2020. godine s ciljem osiguravanja transparentnosti upravljanja i provedbe programa, predstavljanja dobre prakse te što učinkovitijeg korištenja raspoloživih sredstava.

projekt-biosfera-predstavljen-na-danima-eu-fondova_01 projekt-biosfera-predstavljen-na-danima-eu-fondova_02 projekt-biosfera-predstavljen-na-danima-eu-fondova_04 projekt-biosfera-predstavljen-na-danima-eu-fondova_03

vidljivost_logići biosfera