Prijedlog aktivnosti za male (i velike) na Dan planeta Zemlje

Prijedlog aktivnosti za male (i velike) na Dan planeta Zemlje

Kako bi vas potaknuli na simbolično obilježavanje Dana planeta Zemlje, donosimo prijedlog aktivnosti za različite uzraste.

Krenuti ćemo s digitalnom verzijom dječjeg romana upečatljivog naslova „Eko Eko“, autora Hrvoja Hitreca koji nam na duhovit način približava svijet znanstvene fantastike. Njegova priča puna je uzbudljivih zapleta i sretnog raspleta događaja, a prenosi i dublju poruku, onu o onečišćenju i važnosti zaštite okoliša. Tko je Eko Eko, po čemu je Zmaz dobio ime i što su žderi-žderiji? Odgovore na ova pitanja možete pronaći u knjizi koja je dostupna na sljedećoj poveznici:

prijedlog-aktivnosti-za-male-i-velike-na-dan-planeta-zemlje-eko-eko

Hrvoje Hitrec – Eko Eko.pdf

Za one koji nemaju ništa protiv guranja ručica u brašno i oblikovanja tijesta imamo recept za jednostavne kekse koje možete obojiti jestivim bojama kako bi dobili jestivi plavo-zeleni planet. Recept je dostupan ovdje: keksi od vanilije, a postupak izrade slasnih keksića možete pogledati ovdje: Earth Day Cookies.

Među vama zasigurno ima i onih koji bi radije svoju kreativnost iskazali likovnim radovima. Za vas smo odabrali nekoliko primjera izrade motiva živog svijeta koje možete pronaći su tu: Earth Day Cotton Disks, Paper Tree, Paper Fruits, Stone Painting, Floral Bouquet, Earth Day Paper Art.

Ukoliko vas od svega ipak više privlači digitalni oblik edukacije, želimo vam skrenuti pozornost na kratku, ali poučnu igru o razvrstavanju otpada: Earth Day.

Pozivamo vas da fotografije odabranih aktivnosti ili svojih radova podijelite s nama kako bi ih mogli objaviti na društvenim mrežama ili to možete učini sami uz oznake #danplanetazemlje, #earthday i #parkprirodevranskojezero.