Predstavljanje edukativnih slikovnica u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku

Predstavljanje edukativnih slikovnica u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku

U srijedu, 27. studenog, u sklopu projekta Zelena knjižnica, predstavljene su četri edukativne slikovnice autorice Martine Markov, čija je radnja smještena u kornatskom otočju te u nekoliko parkova Hrvatske, među kojima je i Vransko jezero. U Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku, svoj rad su predstavile autorica Markov, ilustratorica Ivana Grimani te lektorica, Marina Saračević Živković.

Prva slikovnica, “Priča o Leonardu”, nastala je prema stvarnom događaju, koji je autoricu inspirirao da svoje iskustvo prenese na papir te na taj način educira djecu, ali i nas odrasle, o važnosti zaštite prirode i okoliša. Ona je dio malog serijala “Čudesni svijet kornatskog podmorja” koju još čine “Bepo i kantica” na temu otpada u moru, “Leonardo i prijatelji” u kojoj kornjača Leonardo upoznaje čitatelje sa zaštićenim vrstama kornatskog podmorja te predstavljeni najnoviji nastavak “Prijateljstvo iz morskih dubina”.

Vjerni pratitelj Leonardovih zgoda je i galeb Marko, koji postaje glavni lik serijala “Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske” i istražuje ljepote parkova prirode i nacionalnih parkova. U prve tri predstavljene slikovnice, Marko obilazi Vransko jezero, Telašćicu i Krku. Cilj je, kako je kazala autorica, nastaviti njegove pustolovine i u ostalim parkovima, kojih je ukupno devetnaest.

predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-01 predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-02 predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-03 predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-04 predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-05 predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-06 predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-07 predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-08 predstavljanje-edukativnih-slikovnica-u-gradskoj-knjiznici-juraj-sizgoric-u-sibeniku-09