Poziv na volontersku akciju šivanja platnenih vrećica za prstenovački kamp

Poziv na volontersku akciju šivanja platnenih vrećica za prstenovački kamp

Za potrebe provedbe prstenovačkog kampa organiziramo volontersku akciju šivanja platnenih vrećica u utorak, 13. srpnja 2021. u prezentacijskoj dvorani turističko – informativnog centra u Biogradu na moru (Trg Kralja Tomislava 16), u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Platnene vrećice su sastavni dio opreme za prstenovanje jer u njima ptice borave od trenutka kad ih se oprezno izvadi iz laganih niti ornitoloških mreža sve do prstenovanja, nakon čega se ptice neozlijeđene puštaju natrag u prirodu. Materijali za izradu vrećica stoga moraju biti prozračni i mekani te odgovarajućih dimenzija.

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u volonterskoj akciji da nam se pridruže. Poželjno je da sudionici imaju savladanu vještinu šivanja na šivaćoj mašini. Prijave su moguće na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na broj 023/383 181, do ponedjeljka, 12. srpnja u 12:00 sati. Zainteresirani mogu donirati i višak neiskorištenog pamučnog materijala koji bi se iskoristio za krojenje vrećica.

Krajem srpnja, u ornitološkom rezervatu Parka prirode Vransko jezero, na prstenovačkoj postaji započinje 21. po redu prstenovački kamp kojim će se pratiti ptice za vrijeme jesenske migracije. Prstenovanje ptica jedna je od ključnih aktivnosti za zaštitu prirode na području Parka prirode Vransko jezero.

poziv-na-volontersku-akciju-sivanja-platnenih-vrecica-za-prstenovacki-kamp-01 poziv-na-volontersku-akciju-sivanja-platnenih-vrecica-za-prstenovacki-kamp-02 poziv-na-volontersku-akciju-sivanja-platnenih-vrecica-za-prstenovacki-kamp-03 poziv-na-volontersku-akciju-sivanja-platnenih-vrecica-za-prstenovacki-kamp-04