Poziv na volontersku akciju obnove pristupnog puta maslinicima na Modravama

Poziv na volontersku akciju obnove pristupnog puta maslinicima na Modravama

Pozivamo Vas na slijedeću aktivnost koja se provodi u sklopu projekta: “Oživljavanje lokalnih tradicijskih praksi održivog korištenja prirodnih resursa otoka Murtera i njegove prirodne regije”. U sklopu ovog projekta između ostaloga provode se tri 2-dnevne radne akcije (edukativne terenske volonterske radionice) koje imaju za cilj oživljavanje lokalnih
tradicijskih praksi održivog korištenja prirodnih resursa na zaštićenom području otoka Murter i njegove prirodne regije. Terenske radionice provode se na različitim lokacijama te svaka ima vlastitu pod-temu.

Ovom prilikom pozivamo vas na radnu akciju obnove pristupnog puta maslinicima na Modravama koja će se održati 11. i 12. travnja 2015. na tzv. “Šeničnoj cesti” od 09 do 14 sati.

Cilj akcije biti će daljnja obnova Šenične ceste, jednog od važnijih poljskih puteva na Modravama, čija rekonstrukcija je ključna u sagledavanju budućnosti korištenja ovog iznimnog krajolika.

Ručak i osvježenje za volontere su osigurani! Premda će biti osigurana i određena količina alata pozivamo sve volontere da sa sobom ponesu i vlastiti alat. Molimo vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 10. travnja na kontakt mail: mail@argonauta.hr ili broj 0914033033.

Program radionice:
09:00 – 14:00 Radna akcija obnove “Šenične ceste”
14:00 – 15:00 Ručak

Projekt se provodi u sklopu programa IPA 2011 „Potpora organizacijama civilnog društva za razvijanje partnerstava za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući moguća područja unutar NATURA 2000“. Koordinator projekta jest udruga Argonauta dok su partneri udruge 4 grada Dragodid, Feniks, Modrave Murter-Betina te JU PP Vransko jezero. JU NP Kornati u ovom projektu sudjeluje u ulozi suradnika. Projekt financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Plakat

Plakat

Skip to content