Povodom Dana Parka šestotinjak posjetitelja obišlo Vransko jezero

Povodom Dana Parka šestotinjak posjetitelja obišlo Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero je povodom obilježavanja Dana Parka (04. listopada) omogućila besplatan ulaz svojim posjetiteljima u nedjelju, 07. listopada 2018. godine. U jednom danu Park je obišlo gotovo 600 posjetitelja, najvećim dijelom iz Hrvatske, dok su ostali posjetitelji bili iz Njemačke, Slovenije, Francuske, Austrije, Poljske, Rusije i Švicarske.

Osim obilaska Parka u vlastitom aranžmanu, dio posjetitelja je prisustvovao promatranju ptica uz stručno vodstvo na drvenoj poučnoj stazi Ornitološkog rezervata. Posjetitelji su tako imali priliku čuti nešto više o prirodnoj i povijesnoj baštini Parka te kroz dalekozore i durbin vidjeti neke od ptica koje obitavaju na tom području.

Promatranje ptica je tek jedna od aktivnosti koje Javna ustanova organizira u listopadu. U nadolazećem tjednu manje grupe osnovnoškolske djece iz okolice Parka očekuje obilazak Ornitološke postaje na kojoj je u tijeku prstenovanje ptica. Prstenovanje se u Parku provodi već dugi niz godina s ciljem praćenja jesenske migracije. Cilj posjete postaji je podizanje svijesti najmlađih o važnosti zaštite ptica i njihovih staništa, bilo da se radi o odmaralištima – mjestima na kojima ptice prikupljaju snagu za nastavak selidbe, zimovalištima ili gnijezdilištima.

povodom-dana-parka-sestotinjak-posjetitelja-obislo-vransko-jezero-01 povodom-dana-parka-sestotinjak-posjetitelja-obislo-vransko-jezero-02 povodom-dana-parka-sestotinjak-posjetitelja-obislo-vransko-jezero-03 povodom-dana-parka-sestotinjak-posjetitelja-obislo-vransko-jezero-04 povodom-dana-parka-sestotinjak-posjetitelja-obislo-vransko-jezero-05