Posjetiteljski i edukativni program

U Parku prirode Vransko jezero organiziramo edukativne programe za veće grupe, pojedince ili manje skupine. Svaku organiziranu grupu potrebno je najaviti i dogovoriti sadržaj posjete minimalno tjedan dana ranije.

Kako bi se izbjegao negativan utjecaj na prirodu i uznemiravanje životinja, važno je imati na umu da zaštićena područja imaju ograničeni kapacitet prihvata posjetitelja. Za izlet se potrebno prikladno odjenuti (npr. ponesete kapu/šešir za zaštitu od sunca, obujete čvršće cipele ili tenisice) te ponijeti dovoljnu količinu pitke vode ili osvježavajućeg pića.

Močvarna područja su iznimna područja za provođenje nastave u prirodi. Priroda vlažnih područja je izuzetno dinamična i buja životom tijekom cijele godine, ali najbolje je posjet organizirati u proljeće i ranu jesen.

Programi uključuju usluge educiranih vodiča – edukatora, predavanje te terensko upoznavanje s prirodnim i kulturnim vrijednostima Parka, edukativne igre, demonstraciju metoda istraživanja živog svijeta u vodi/biljaka te promatranje ptica (ovisno o vremenskim prilikama) ili interaktivno učenje novih vještina.

Turističko vođenje na području Parka je dozvoljeno isključivo od strane djelatnika Parka ili uz dopuštenje nadležnog ministarstva (koncesijsko odobrenje). Turističke i putničke agencije dužne su najaviti svoj dolazak minimalno tjedan dana ranije (ulaz bez najave nije moguć) te isključivo koristiti edukativne programe za posjetitelje (osnovne ulaznice za agencije ne vrijede).

Edukativne programe za grupe posjetitelja provodimo za minimalno 15 osoba. U ponudi imamo raznovrsne programe:
– Obilazak – Tajne Vranskog jezera
– Obilazak – Jezero na dlanu
– Mali istraživači riba i vode
– Mali istraživači biljaka
– Mali istraživači ptica i močvare
– Tragom prošlosti i kulturne baštine
– Otkrivanje bioraznolikosti
– “Team building” program

– Radionice (min. 5 osoba)
.       – Kako su gradili naši stari
.       – U svijetu samoniklog bilja
– Teambuilding program (max. 100 osoba)

Edukativni program za individualne posjetitelje provodimo za maksimalno 10 osoba te u ponudi imamo sljedeće:
– Putevima Vranskog (k)raja
– Birdwatching program

Sve programe i obilaske prilagođavamo uzrastu za djecu osnovnih škola i predškolskog uzrasta, srednjih škole kao i studenata te odraslih.

Izaberite program koji Vam najviše odgovara:

posjetiteljski-i-edukativni-program-dijagram posjetiteljski-i-edukativni-program-putokaz

Cjenik je dostupan OVDJE

 

Najava posjeta i dodatne informacije:

JU Park prirode Vransko jezero, Kralja Petra Svačića 2, Biograd na Moru
telefon: 023/383 181
fax: 023/386 453
e-mail: info@pp-vransko-jezero.hr
internet: http://www.pp-vransko-jezero.hr
facebook: Park prirode Vransko jezero

Veselimo se vašem skorašnjem posjetu Parku prirode «Vransko jezero»!

posjetiteljski-i-edukativni-program-01 posjetiteljski-i-edukativni-program-02 posjetiteljski-i-edukativni-program-03 posjetiteljski-i-edukativni-program-04 posjetiteljski-i-edukativni-program-05 posjetiteljski-i-edukativni-program-06 posjetiteljski-i-edukativni-program-07 posjetiteljski-i-edukativni-program-08 posjetiteljski-i-edukativni-program-09 posjetiteljski-i-edukativni-program-10 posjetiteljski-i-edukativni-program-11

Skip to content