Polaganje ribičkog ispita  i zamjena uvjerenja o položenom ribičkom ispitu, 28.03.2021

Polaganje ribičkog ispita i zamjena uvjerenja o položenom ribičkom ispitu, 28.03.2021

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero organizira ispitni rok za polaganje ribičkog ispita 28.03.2021. u 10 sati u novom informativnom centru Biograd na Moru (Trg hrvatskih velikana 20, Biograd).

Svi ribiči stariji od 15 godina koji još nisu položili ribički ispit mogu se prijaviti za polaganje na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na 023/383-181 ili osobno u uredu Parka prirode u Biogradu (Kralja Petra Svačića 2, zgrada tržnice).

Bez položenog ispita ne može se obavljati sportski ribolov s godišnjom dozvolom.

Ispit u trajanju od 60 minuta provest će povjerenstvo Športsko-ribolovnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Naknada za ribički ispit iznosi 200,00 kn, a uplata se vrši kod povjerenstva neposredno pred polaganje.

Prilikom dolaska na ribički ispit, kandidat mora donijeti:

  1. Važeću osobnu iskaznicu – obavezno
  2. OIB (ukoliko nije naveden na osobnoj iskaznici)
  3. Kemijsku olovku
  4. Masku

Materijali potrebni za polaganje ribičkog ispita dostupni su na web stranicama Hrvatskog športsko – ribolovnog saveza, u rubrici “Priručnici HŠRS” (Priručnik za športski ribolov) i “Ribolovni propisi”.

Nakon položenog ispita, ribiči dobivaju iskaznicu – uvjerenje o položenom ribičkom ispitu, koje vrijedi trajno i neophodno je za kupnju godišnjih ribičkih dozvola kod svih ovlaštenika ribolovnog prava u RH.

Svi ribiči koji su ranije položili ispit, a još nisu zamijenili uvjerenje o položenom ribičkom ispitu novim uvjerenjem koje sadrži QR kod (plava iskaznica),  mogu u istom periodu podnijeti zahtjev za zamjenu uvjerenja o položenom ribičkom ispiti, za što se HŠRS-u plaća naknada od 100,00 kn.
Kupnja godišnje ribičke dozvole moguća je isključivo uz novo uvjerenje.