Park prirode na Europskom simpoziju o slatkim vodama

Park prirode na Europskom simpoziju o slatkim vodama

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero sudjelovala je na Europskom simpoziju o slatkim vodama u Zagrebu (SEFS11: Symposium for European Freshwater Sciences), u organizaciji Hrvatske udruge slatkovodnih ekologa (HUSEK) i u suradnji s European Federation for Freshwater Sciences (EFFS), gdje je prezentiran rad “Climate change caused increased salinity fluctuations effects on littoral macroinvertebrate assemblages in the shallow lake Vransko jezero (Croatia)” – K. Žganec, J. Lajtner, M. Ćuže Denona, J. Rubinić, I. Pušić, T. Kralj, D. Valić.

SEFS je najveći europski forum za znanost o slatkim vodama, koji okuplja interdisciplinarne znanstvenike koji se bave slatkovodnim sustavima. Simpoziji se održavaju svake dvije godine, u drugom europskom gradu.
Na simpoziju je sudjelovalo ukupno 500 ljudi iz 46 zemlje iz cijelog svijeta. Bilo je izloženo 200-tinjak radova raspoređenih u 23 redovne i 13 posebnih sekcija.

http://www.sefs11.biol.pmf.hr/

park-prirode-na-europskom-simpoziju-o-slatkim-vodama-01 park-prirode-na-europskom-simpoziju-o-slatkim-vodama-02 park-prirode-na-europskom-simpoziju-o-slatkim-vodama-03 park-prirode-na-europskom-simpoziju-o-slatkim-vodama-04