OTVORENJE IZLOŽBE “MAGIČNA MOČVARA”

OTVORENJE IZLOŽBE “MAGIČNA MOČVARA”

Povodom obilježavanja Dana Natura 2000 (21. svibnja), Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske (22. svibnja) te Europskog dana parkova (24. svibnja), Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar će predstaviti radove učenika na temu biološke raznolikosti Parka prirode Vransko jezero. Radovi su nastali u suradnji s Javnom ustanovom Parka, kao težnja da se prirodno bogatstvo Parka pretoči u inspirativna djela. Učenici su kroz promatranja i analiziranje došli do originalnih likovnih rješenja, ali i prepoznali svoj zavičaj kao prirodnu vrijednost koju je potrebno očuvati za sljedeće naraštaje.

Ovaj zanimljiv spoj znanosti i umjetnosti rezultirao je izložbom pod nazivom “Magična močvara” čije će otvorenje biti u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine u 13:00 sati u prostoru Muzeja grada Zadra (Poljana pape Aleksandra III b.b.). Izloženo je četrdesetak učeničkih radova – slika, grafika, reljefa, skulptura i jedan mobil. Radovi će biti izloženi u periodu od 21. – 27. svibnja 2018. godine.

Javna ustanova Parka prirode Vransko jezero se ovim putem želi zahvaliti svim partnerima na suradnji – Školi primijenjene umjetnosti Zadar na izradi radova i Narodnom muzeju Zadar – posebice Prirodoslovnom odjelu na nesebičnoj pomoći te Muzeju grada Zadra na ustupanju izložbenog prostora.

otvorenje-izlozbe-magicna-mocvara-01 otvorenje-izlozbe-magicna-mocvara-02 otvorenje-izlozbe-magicna-mocvara-03