Otvara se novi Info centar u Biogradu na Moru

Otvara se novi Info centar u Biogradu na Moru

Park prirode Vransko jezero otvara novi, moderno opremljeni Info centar u Biogradu na Moru!

Info centar Biograd n/ M će u ponedjeljak  31. kolovoza 2020. godine biti otvoren za sve zainteresirane posjetitelje od 9:00 do 19:00 sati. Tom prigodom bit će prikazan dokumentarni film o Parku prirode Vransko jezero, i to u sljedećim terminima: 10:00, 11:00, 17:00 i 18:00 sati. U prostorijama Info centra su izložene fotografije koje prikazuju bogatstvo prirodne i kulturne baštine Parka prirode Vransko jezero i važnost njihove zaštite i očuvanja. Domaćim i inozemnim gostima su u Info centru dostupni promotivni i edukativni materijali te atraktivni suveniri s motivima Vranskog jezera, a zainteresirani ribiči mogu kupiti ribičke dozvole svakim radnim danom od 9:00 do 12:00 sati.

Svi zainteresirani su dobro došli u prostorije novog Info centra, koji će na zanimljiv i interaktivan način valorizirati i predstaviti bogatstvo lokalne prirodne i kulturne baštine  – poručuju djelatnici Parka prirode Vranskog jezero.

Info centar Biograd n/ M rekonstruiran je i prenamijenjen u sklopu projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a projektni partneri su Grad Biograd na Moru, Udruga Biom i LAG Laura. Troškovi rekonstrukcije i opremanja postojećeg objekta te uređenje okoliša iznose 2.788.613,90 kuna . Novouređena zgrada Info centra Biograd n/M nalazi se u samom centru Biograda n/M  na adresi Trg hrvatskih velikana 20,  na mjestu između ureda Turističke zajednice grada Biograda n/ M i autobusnog kolodvora.

otvara-se-novi-info-centar-u-biogradu-na-moru-01 otvara-se-novi-info-centar-u-biogradu-na-moru-02 otvara-se-novi-info-centar-u-biogradu-na-moru-03 otvara-se-novi-info-centar-u-biogradu-na-moru-04 otvara-se-novi-info-centar-u-biogradu-na-moru-05 otvara-se-novi-info-centar-u-biogradu-na-moru-06

vidljivost_logići