Održani regionalni dani EU fondova i sajam EU mogućnosti u Biogradu na Moru

Održani regionalni dani EU fondova i sajam EU mogućnosti u Biogradu na Moru

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine je organiziralo informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“.
„Regionalni dani EU fondova“ održali su se u četvrtak, 21. lipnja 2018. u Biogradu na Moru u hotelu Ilirija. Domaćin Grad Biograd na Moru, jedan je od nositelja gospodarskog razvoja te se svrstava među najrazvijenija turistička središta u Zadarskoj županiji, a svoje gospodarstvo temelji na poljoprivredi, ribolovu i turizmu. Ujedno je jedan od hrvatskih gradova koji se izdvajaju uspješnim povlačenjem sredstava iz EU fondova što je rezultiralo društvenim i gospodarskim procvatom. Stoga je upravo Biograd na Moru izabran kao jedan od gradova za provedbu besplatnih edukacija u sklopu projekta „Regionalni dani EU fondova“. Edukativno-prezentacijski program započeo je pozdravnim govorima pomoćnika ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragana Jelića i gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza. Nakon formalnog uvodnog dijela uslijedila je prezentacija Ivana Čupića, voditelja LAG Laura koji je predstavio razvojne projekte u Biogradu na Moru sufinancirane iz fondova Europske unije, a ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Danijel Katičin predstavio je projekt koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj ”Revitalizacija i povezivanja atrakcija Parka prirode Vransko jezero”. Potom se održala panel diskusija pod nazivom „Biograd na Moru – razvoj turizma i poljoprivrede kroz EU fondove“ na kojoj su raspravljali Ksenija Slivar, voditeljica Odjela za programiranje i vrednovanje programa u Ministarstvu turizma; Branka Palčić, voditeljica Službe za održivo gospodarenje zemljištem i potpore šumarstvu u Ministarstvu poljoprivrede; Ivan Čupić, voditelj LAG Laura i Danijel Katičin, ravnatelj Parka prirode Vransko jezero. Nakon panela održana su stručna predavanja „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojem su Jelena Goričanec Mamić iz Ministarstva turizma, Branka Palčić iz Ministarstva poljoprivrede, Ivana Milan iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Bruno Grubešić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Rade Dubreta iz HAMAG-BICRA predstavili aktualne natječaje za razvoj poljoprivrede, turizma, poduzetništva i energetsku učinkovitost. Na kraju programa, održala se i interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?” na kojoj su sudionici imali priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici su se prolazili uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom se na primjeru pokazalo na koji način pravilno ispuniti prijavne obrasce. Radionicu je vodio Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata.
U okviru informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“, Ministarstvo je organiziralo i “Sajam EU mogućnosti” koji se održao 23. lipnja 2018. od 11 do 14 sati na biogradskoj šetnici. Na Sajmu su svi zainteresirani imati priliku upoznati poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova, a među izlagačima sudjelovala je i Javna ustanova „Park prirode Vransko jezero“.

odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-i-sajam-eu-mogucnosti-u-biogradu-na-moru-01 odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-i-sajam-eu-mogucnosti-u-biogradu-na-moru-02 odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-i-sajam-eu-mogucnosti-u-biogradu-na-moru-03 odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-i-sajam-eu-mogucnosti-u-biogradu-na-moru-04 odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-i-sajam-eu-mogucnosti-u-biogradu-na-moru-05 odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-i-sajam-eu-mogucnosti-u-biogradu-na-moru-06 odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-i-sajam-eu-mogucnosti-u-biogradu-na-moru-07

vidljivost_logići

Skip to content