Održana radionica “Močvara u kapljici vode” u Maškovića hanu

Održana radionica “Močvara u kapljici vode” u Maškovića hanu

U petak, 1. veljače, povodom obilježavanja Noći muzeja i Svjetskog dana močvarnih staništa (2. veljače), u Maškovića hanu održan je dan otvorenih vrata. Posjetitelji su se imali priliku upoznati sa prirodnim vrijednostima i kulturno-povijesnom baštinom vranskog kraja.
Djelatnice Javne ustanove Park prirode Vransko jezero održale su radionicu ”Močvara u kapljici vode” na kojoj je sudjelovalo 20-ak djece predškolske dobi iz Pakoštana, Draga i Vrane. Kroz predavanje i kratkometražne filmove djeca su imala priliku naučiti o važnosti močvara te su kroz mikroskop promatrali živi svijet koji se krije u kapljici močvare. Djeca su svoja opažanja pokazala kroz crteže koji će odgojiteljice izložiti u vrtiću.
Zahvaljujemo se djeci, roditeljima i odgojiteljicama na sudjelovanju, te Agenciji Han Vrana na suradnji.

odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-01 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-02 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-03 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-04 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-05 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-06 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-07 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-08 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-09 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-10 odrzana-radionica-mocvara-u-kapljici-vode-u-maskovica-hanu-11