Održan drugi sastanak partnera projekta Change we care u Trstu

Održan drugi sastanak partnera projekta Change we care u Trstu

Dana 26. i 27. studenoga, autonomna regija Friuli Venezia Giulia bila je domaćin periodičnom sastanku s 12 projektnih partnera u Trstu radi pregleda dosadašnjih aktivnosti i dogovora o kasnijim fazama suradnje talijanskih i hrvatskih institucija.

Sudionici su potom bili u pratnji posjeta jednom od 5 pilot područja projekta, Natura 2000 području Banco della Mula di Muggia. Sastanak je bio važna prilika da svi projektni partneri podijele do sada postignute rezultate i dogovore planove za aktivnosti u sljedećoj godini.

27. studenoga Park prirode Vransko jezero sudjelovao je u organiziranom posjetu pilot području Banco della Mula di Muggia te javnom događaju koji se održao u vijećnici u mjestu Grado u blizini Trsta. Događanje i informativni sastanak s lokalnim stanovništvom o mogućnostima pilot područja, stavio je naglasak na interes dionika koji su također pogođeni utjecajem klimatskih promjena na evoluciju pješčane obale te snose moguće posljedice na aktivnosti kojim se bave na tom području.
Dodatne informacije o projektu pratite na web stranici projekta: https://www.italy-croatia.eu/web/changewecare/

odrzan-drugi-sastanak-partnera-projekta-change-we-care-u-trstu-01 odrzan-drugi-sastanak-partnera-projekta-change-we-care-u-trstu-02 odrzan-drugi-sastanak-partnera-projekta-change-we-care-u-trstu-03