Održan 9. Sajam Luka i igara

Održan 9. Sajam Luka i igara

Proteklog vikenda, 24. i 25. rujna, održan je 9. Sajam lokalnih poljoprivrednih proizvoda Luka i igara. U bogatom programu uživalo je nekoliko stotina posjetitelja koji su u dva dana obišli tridesetak izlagača s bogatom paletom proizvoda: rešti češnjaka i luka, slanutka, graha sikirića, smokvenjaka, pršuta, sira, maslinovog ulja te ostalog povrća i voća.

Posjetitelji su imali priliku prisustvovati i kulturnom dijelu programu koji je uključivao nastupe KUD-a Sv. Ante iz Draga, Muške pjevačke skupine Zavičaj s područja Parka te Udruge za očuvanje tradicijske kulture i običaja „Lički divani“.

Zabavi su uvelike pridonijeli članovi Udruge konopaša Škabrnja i Udruge Vranski konopaši, koji su organizirali natjecanje u odmjeravanju snaga tradicionalnim igrama poput potezanja konopa. Gastronomsku deliciju – nadaleko poznati prisnac, neumorno su pripremali i posjetiteljima dijelili vrijedni članovi Zavičajnog kluba Janko Mitrović iz Zelengrada.

Edukativni dio Sajma okupio je veliki broj zainteresirane djece i odraslih, koji su sudjelovali u nekoliko radionica organiziranih u sklopu projekta „Jezero bez plastike“, sufinanciranom od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radionice je vodila Anamarija Prgomet, iz Udruge za promicanje životnog stila bez otpada, Zero waste Croatia. Posjetitelji su tako mogli sudjelovati u izradi biljnih namaza, sireva, kakaa, prirodnih slatkiša, plastelina, kinetičkog pijeska, sapuna, deterdženata te kozmetike.

U sklopu istog projekta na Sajmu je sudjelovala i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita, koja je posjetitelje upoznala s izradom hvale vrijednih voskomota – višekratne ambalaže, koja se u posljednjih nekoliko godina korisiti kao alternativa jednokratnim folijama. Udruga Sunce je organizirala i edukativni igre za najmlađe te kviz za starije uzraste koji su sudjelovanjem mogli osvojiti vrijedne nagrade.

Ovim putem želimo zahvaliti svim izlagačima, zabavljačima, posjetiteljima i sudionicima što su svojim prisustvom omogućili uspješnu provedbu još jednog Sajma Luka i igara!

BW1A6243 BW1A6363 BW1A6452 BW1A6471 BW1A6494 BW1A6704 BW1A6890 BW1A7100 BW1A7178 BW1A7388 BW1A7490 BW1A7509

 

Skip to content