Održan 4. Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara”

Održan 4. Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara”

Jučer je u kasnijim popodnevnim i večernjim satima, na pitoresknom vidikovcu Kamenjak podno kojeg se pružaju Vransko jezero i bogati arhipelag, održan 4. Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara”. Sajam je i ove godine okupio veliki broj domaćih izlagača koji su bogatom ponudom proizvoda zainteresirali i okupili nekoliko stotina posjetitelja.

Sajam je organiziran od strane Javne ustanove Parka prirode Vransko jezero s ciljem da se lokalno stanovništvo poveže s brojnim štovateljima domaćih proizvoda. U izlaganju je sudjelovalo preko 30 OPG-ova i udruga s područja Vrane, Pakoštana, Radašinovaca, Banjevaca, Stankovaca, Benkovca, Pirovca, Biograda, Posedarja i Tkona. Na sajmu su izložene nadaleko poznate rešte banjevačkog luka, ali i ostali poljoprivredni proizvodi kao što su mahunarke i svježe povrće, maslinovo ulje, vina i likeri, kozji sir, bademi, suhe smokve, smokvenjak te proizvodi kućnih radinosti i obrta – eterična ulja, macerati, biljne kugle, mirisni ukrasi, sapuni, kreme i mnogi drugi proizvodi.

Jedna od glavnih atrakcija sajma je priprema i pečenje prisnaca, autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara koja je pred kaminom okupila veliki broj znatiželjnika i ljubitelja dobre “spize”. Prisnaci su se s čežnjom iščekivali i uvijek se tražio komad više.

Osim izlagača, zabavu su i ove godine osigurali KUD Vrana koji su uz izvorno pjevanje predstavili vransko kolo “biranje” i brzo kolo “kukulešće”. Večer je začinio i izvrstan Škabelin band koji je uz ritmove soula, funka i rhytm & bluesa još jednom oživio jedinstveni tradicionalno uređen prostor najvišeg vrha okolice. Nedugo nakon sjajnih izvedbi, informator JUPP Vransko jezero, Aleksandar Puača iz Rijeke, je solo izvedbom zaokupio pažnju i izmamio osmijehe sveprisutnih ritmovima spacedrum-a, neobičnog instrumenta čarobnih melodija.

Organizator za kraj želi istaknuti da je nadasve raznolika ponuda rezultat vrijednih ruku naših izlagača. Njima ovim putem želimo zahvaliti na sudjelovanju i istaknuti da s veseljem očekujemo izlaganja sljedeće godine, nadamo se u još brojnijem sastavu!

odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-01 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-24 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-23 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-22 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-21 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-20 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-19 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-18 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-17 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-16 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-15 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-14 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-13 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-12 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-11 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-10 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-09 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-08 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-07 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-06 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-05 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-04 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-03 odrzan-4-sajam-lokalnih-proizvoda-luka-i-igara-02