Obilježen 2. Tjedan parkova Hrvatske Igrama Bioraznolikosti

Obilježen 2. Tjedan parkova Hrvatske Igrama Bioraznolikosti

Povodom obilježavanja drugog Tjedna parkova Hrvatske, Dana zaštite prirode RH i Međunarodnog dana biološke raznolikosti Javna ustanova Park prirode Vransko jezero održala je edukativno – sportsku manifestaciju pod nazivom „Igre Bioraznolikosti – Kakvo sam društvo prirodi?“.

Igre su održane 29. svibnja na lokalitetu Prosika, u Parku prirode Vransko jezero, a sudjelovalo je oko 120 učenika iz lokalnih osnovnih škola: OŠ Pakoštane, PŠ Vrgada, OŠ Sv. Filip i Jakov, PŠ Raštane Donje, PŠ Sikovo, PŠ Turanj, OŠ Murterski škoj te PŠ Betina.

Uzbudljivim interaktivnim igrama: Poplava na Vranskom jezeru i Čapljino gnijezdo učenici su se uz pouku o važnosti poplavnih staništa i gniježđenju ptica imali priliku pokazati složnost i spretnost u grupi te svoje snage odmjeriti s vršnjacima. Igra “Pamtim Parkove” učenici su se upoznali s 19 različitih logotipova Nacionalnih parkova i Parkova prirode.

Učenicima je povodom manifestacije osiguran prijevoz autobusom, koji je ILIRIJA d.d. Biograd velikodušno ustupila za prijevoz djece od njihove škole do lučice Prosika u Parku prirode Vransko, te na kraju manifestacije od lučice Prosika do škole. Veliko hvala Iliriji d.d. na vjernoj podršci.

Svi učenici su nagrađeni sokovima i sendvičima, te nagradama u tomboli.
Tjedan parkova Hrvatske u sklopu kojeg su održane Igre Bioraznolikosti trebao bi postati tradicionalna manifestacija kojom će 8 nacionalnih i 11 parkova prirode otvoriti glavni dio sezone. Više informacija o ovogodišnjem Tjednu parkova Hrvatske, kao i precizan raspored događanja dostupni su na www.parkovihrvatske.hr.

obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-01 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-02 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-03 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-04 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-05 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-06 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-07 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-08 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-09 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-10 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-11 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-12 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-13 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-14 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-15 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-16 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-17 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-18 obiljezen-2-tjedan-parkova-hrvatske-igrama-bioraznolikosti-19