Obilježavanje Dana planeta Zemlje 2021. u Parku prirode Vransko jezero

Obilježavanje Dana planeta Zemlje 2021. u Parku prirode Vransko jezero

22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje – dan posvećen našoj planeti, našem domu. Obilježavanjem se želi potaknuti na promišljanje o važnosti zaštite prirode i okoliša na Zemlji.  Ovogodišnja tema obilježavanja Dana planeta Zemlje „Obnovimo našu Zemlju“ želi ukazati na prisutnost klimatskih promjena te motivirati na zajedničko djelovanje za boljitak svih nas.

Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen program za promicanje održivog razvoja. Na konferenciji je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga.  Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine, Opća je skupština UN-a je 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero obilježava ovogodišnji Dana planeta Zemlje s lokalnim osnovnim školama iz Vrane i Draga. U petak 23. travnja, djeca će sudjelovati na novoosmišljenom edukativnom programu „Čudesni svijet ptica“. Edukativni program je osmišljen u suradnji udrugom BIOM te uključuje edukativne igre „Perje“, „Pjev“, „ Gnijezdo“, „Hrana i kljunovi“ i „Migracije“ kroz koje će se učenici upoznati s ovom vrlo zanimljivom skupinom životinja. Igre će se održati u ornitološkom rezervatu Parka, u neposrednoj blizini info centra Crkvine, s početkom u 9:00 h.

obiljezavanje-dana-planeta-zemlje-2021-u-parku-prirode-vransko-jezero-02

Plakat

Javna ustanova će osigurati prijevoz učenika od Maškovića Hana u Vrani do info centra Crkvine električnim vlakom.