Obavijest za sve posjetitelje Parka prirode Vransko jezero

Obavijest za sve posjetitelje Parka prirode Vransko jezero

Na temelju članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite (Narodne novine br. 82/15, 118/18 i 31/2020) Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je ODLUKU o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja s ciljem sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom Covid-19.

Odluka je na snazi od 19. ožujka 2020. te se ista primjenjuje u trajanju od 30 dana. Njome se zabranjuje održavanje svih javnih događaja i okupljanja koja uključuju više od 5 osoba na jednom mjestu.  

Obavještavamo vas da se, sukladno Odluci, otkazuju sve grupe čiji su dolasci najavljeni za datume od 19. ožujka do 19. travnja te da se neće moći rezervirati novi termini za isti period. O periodu iza 19. travnja odlučivati ćemo sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH koje tada budu na snazi.

Ukoliko grupe od 5 osoba ili manje odluče samostalno posjetiti Park, molimo da to naprave uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja koja na otvorenom nalaže razmak od najmanje jednog (1) metra.

Napominjemo da će naši info centri biti zatvoreni do daljnjeg. O njihovom otvaranju ćemo vas izvijestiti u trenutku kad se za to stvore uvjeti.

Odluku Stožera možete u cijelosti pronaći ovdje:

obavijest-o-otkazivanju-najavljenih-grupa-odluka

Odluka.pdf