Obavijest za športske ribiče

Obavijest za športske ribiče

Poštovani ribiči,

kako bismo vam olakšali vraćanje ispunjenih obrazaca popisa dnevnog ulova te ukupnog godišnjeg ulova, na prilaznim putovima do ribolovnih pozicija u Parku prirode Vransko jezero, na lokacijama Drage zapad, Drage istok, Debeli brig i Tenk, postavljeni su sandučići u koje možete ubaciti navedene obrasce (Popis dnevnog ulova u športskom ribolovu, uz dnevnu dozvolu, i Ukupni godišnji ulov, uz godišnju dozvolu).

U skladu s čl. 6., st. 2. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu, ribiči koji love ribu na temelju dnevne dozvole za športski ribolov obvezni su dostaviti podatke o ukupno zadržanom dnevnom ulovu (količine i vrste riba) ovlašteniku ribolovnog prava na obrascu popisa dnevnog ulova u roku od 7 dana od datuma važenja dnevne dozvole upisanog na dnevnoj dozvoli.

U skladu s čl. 52., st. 1. i st. 2. Pravilnika o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu, ribič koji lovi s godišnjom dozvolom, obvezan je nakon završetka ribolova na ribolovnoj vodi, a prije odlaska s ribolovne vode, upisati podatke o zadržanom ulovu u športskom ribolovu (vrste riba i procijenjene količine) u obrazac popisa ulova. Podatke o ukupnom godišnjem ulovu u športskom ribolovu (količine i vrste riba) ribič je obvezan dostaviti ovlašteniku ribolovnog prava na obrascu popisa godišnjeg ulova najkasnije do kraja siječnja za prethodnu godinu.

Tijekom srpnja 2017. na terenu je proveden anketni upitnik za športske ribiče, kako bi se bolje stekao uvid o mišljenju i saznanjima ribiča o pojedinim temama važnim za športski ribolov u ribolovnoj zoni u Parku prirode Vransko jezero. Ukoliko želite, upitnik možete popuniti on-line na web stranicama Parka prirode na sljedećoj poveznici: upitnik za športske ribiče.

Na pozicijama Drage istok i Debeli brig početkom srpnja postavljene su pokretne eko WC kabine, dostupne ribičima i ostalim posjetiteljima do kraja rujna.

Želimo vam ugodan boravak i dobar ulov!