Obavijest za ribiče

Obavijest za ribiče

Cijenjeni ribiči,

ribolovne dozvole za 2018. za športski ribolov na Vranskom jezeru možete kupiti u upravi Parka prirode Vransko jezero u Biogradu n/M, Kralja P. Svačića 2, I. kat (ponedjeljak – petak, 8-16 h) ili tijekom turističke sezone u info centrima Crkvine i Prosika (svibanj – rujan).

Prilikom kupnje godišnje ribolovne dozvole potrebno je predočiti potvrdu o položenom ribičkom ispitu, dok za kupnju dnevne dozvole ta potvrda nije potrebna. Dozvolu je potrebno kupiti prije dolaska na ribolovnu poziciju!

Podsjećamo ribiče koji su tijekom 2017. godine pecali na Vranskom jezeru na obvezu dostavljanja ispunjenog obrasca popisa godišnjeg ulova za 2017. i obrasca popisa dnevnog ulova te molimo da, ukoliko to nisu, ispunjeni obrazac što hitnije dostave u upravu Parka.

U skladu s čl. 52., st. 1. i st. 2. i čl. 54. st. 1. Pravilnika o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu, ribič koji lovi s godišnjom dozvolom, obvezan je nakon završetka ribolova na ribolovnoj vodi, a prije odlaska s ribolovne vode, upisati podatke o zadržanom ulovu u športskom ribolovu (vrste riba i procijenjene količine) u obrazac popisa ulova. Podatke o ukupnom godišnjem ulovu u športskom ribolovu (količine i vrste riba) ribič je obvezan dostaviti ovlašteniku ribolovnog prava na obrascu popisa godišnjeg ulova najkasnije do kraja siječnja za prethodnu godinu.

U skladu s čl. 6., st. 2. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu, ribiči koji love ribu na temelju dnevne dozvole za športski ribolov obvezni su dostaviti podatke o ukupno zadržanom dnevnom ulovu (količine i vrste riba) ovlašteniku ribolovnog prava na obrascu popisa dnevnog ulova u roku od 7 dana od datuma važenja dnevne dozvole upisanog na dnevnoj dozvoli.

Ispunjene obrasce popisa dnevnog ulova tijekom 2018. (uz dnevnu dozvolu) te obrazac popisa godišnjeg ulova na kraju 2018. godine (uz godišnju dozvolu) možete nam dostaviti poštom, predati osobno u upravi Parka ili čuvaru prirode na jezeru ili ubaciti u za to predviđene sandučiće na prilaznim putovima do ribolovnih pozicija u Parku prirode Vransko jezero (na lokacijama Drage zapad, Drage istok, Debeli brig i Tenk).

Kako bi trenutci opuštanja uz štap na jezeru protekli u najboljem redu, molimo sve ribiče da prouče Pravilnik o športskom ribolovu u Parku prirode Vransko jezero dostupan na web stranicama Parka u rubrici “Ribolov”.