Magična močvara  – Svjetski dan zaštite okoliša u znaku učeničkih umjetničkih radova

Magična močvara – Svjetski dan zaštite okoliša u znaku učeničkih umjetničkih radova

Javna ustanova „Park prirode Vransko jezero“ i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, nastavljaju suradnju na projektu MAGIČNA MOČVARA petu godinu za redom!

Tradicionalna suradnja svake godine započinje u veljači obilježavanjem Svjetskog dana močvarnih staništa predavanjem o bioraznolikosti Vranskog jezera s naglaskom na ptice, nakon čega se učenici ŠPUD-a pod vodstvom profesora i profesorica nekoliko idućih mjeseci posvete kreativnom radu. Rezultat ovogodišnje suradnje su prekrasni mobili u obliku drvenih ptica te kaširane ptice s motivima flore. Učenici i profesori ŠPUD-a su nas posjetili u ponedjeljak, 6. lipnja, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, te su nakon promatranja ptica na poučnoj drvenoj stazi u ornitološkom rezervatu ukrasili prostor adrenalinskog parka u neposrednoj blizini info centra Crkvine i prostor info centra Prosika drvenim mobilima u obliku ptica. Kaširane ptice s motivima flore postavljene su u prostorijama TIC-a u Biogradu. Izložba u Biogradu moći će se razgledati tijekom srpnja i kolovoza.

Zahvaljujemo se svim vrijednim učenicima 1. D i 2. D te prof. Igoru, prof. Lei i Bojani na otvorenosti za suradnju i prijateljstvu umjetnosti i prirode!

 

 

 

Skip to content