Magična močvara – predavanja i kreativne radionice u ovu subotu u GKZD

Magična močvara – predavanja i kreativne radionice u ovu subotu u GKZD

Javna ustanova „Park prirode Vransko jezero“ i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, nastavljaju suradnju i ove godine!

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Gradskoj knjižnici Zadar, u subotu, 01. veljače 2020. godine povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih (močvarnih) staništa. U multimedijalnoj dvorani će se, s početkom u 09:00 sati, održati kratka predavanja na temu biološke raznolikosti vlažnih ekosustava, s naglaskom na prirodnu baštinu ornitološkog rezervata Vranskog jezera, kao jednog od pet najvažnijih područja za ptice u Hrvatskoj, a zatim i pregled prikaza motiva flore i faune kroz povijest umjetnosti.

Nakon predavanja, u vremenu od 10:00 do 12:30, održati će se i kreativne radionice pod vodstvom  profesorica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (Bojana Vukojević, Ana Debelić, Martina Beneta, Irena Baković Marušić, Lea Ljuba Kocijan). Radionice će sudionicima omogućiti korištenje različitih materijala i alata, a radovi koji nastanu biti će izloženi u prostorijama GKZD tijekom veljače – mjeseca u kojem je pažnja usmjerena na važnost očuvanja vlažnih staništa, koja su preduvjet za opstanak bogatog biljnog i životinjskog svijeta, ali i kvalitetu života čovjeka.

Plakat