Jedrima do Vranskog jezera

Jedrima do Vranskog jezera

Suradnja TZO Murter-Kornati, udruge Latinsko idro i Parka prirode Vransko jezero, rezultirala je novim projektom turističkom turom – “Jedrima do Vranskog jezera”.

Ovim projektom nastoji se posjetitelje upoznati s važnošću drvenog broda, prekomorskih posjeda Murterina/ki na Modravama te prirodnih ljepota koje pruža Vransko jezero.

Izlet započinje plovidbom tradicionalnim drvenim brodom na latinsko jedro, koji je jedinstveni znak prepoznatljivosti otoka Murtera. Stanovnici otoka Murtera drveni brod su kroz povijest koristili kao prijevozno sredstvo do posjeda koje su obrađivali van područja otoka, kao i za trgovanje poljoprivrednim dobrima. Gotovo je svaka obitelj bila ovisna o brodu. Posjetiteljima bi se na taj način ukazalo na to kako su nekada naši predci odlazili u rad do svojih maslinika na Modravama, te do ostalih prekomorskih posjeda.

jedrima-do-vranskog-jezera-plakat

Plakat

Posjetiteljima će biti osiguran ulazak te razgledavanje Parka prirode Vransko jezero te uz stručno vodstvo i interaktivnu interpretaciju prirodne i kulturne baštine.

Samim dolaskom na Modrave, kreće se u kratku šetnju kanalom Prosika od obale mora do obale Vranskog jezera. U trajanju od 45 min posjetitelje ćemo provesti kroz turističku rutu upoznavajući ih s bogatim biljnim I životinjskim svijetom, zanimljivom povijesti I tradicijom suhozidne gradnje.

Tura će odvijati u razdoblju od 08. srpnja do 26. kolovoza , svakog četvrtka u 18h iz Murtera, a broj polaznika je ograničen. Za rezervaciju termina i plaćanje kontaktirati Turističku zajednicu Murter na telefon 022 434 998 i Email: info@tzo-murter.hr ili posjetite ured na adresi Trg Rudina bb, 22243, Murter

https://www.facebook.com/141014382642915/photos/a.252042938206725/4235650533179259/?type=3

jedrima-do-vranskog-jezera-01 jedrima-do-vranskog-jezera-02 jedrima-do-vranskog-jezera-03 jedrima-do-vranskog-jezera-04 jedrima-do-vranskog-jezera-05

Skip to content