Izložba fotografija povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

Izložba fotografija povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

Obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša (05. lipnja) odlučili smo okruniti otvorenjem izložbe fotografija nastalih u suradnji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar.

Fotografije prikazuju umjetnička djela koja su nastala za vrijeme nedavno održane land art izložbe u lučici Prosika. Radovi prikazani na fotografijama su napravljeni od prirodnih materijala pa su tako likovni elementi točke i linije zamijenjeni kamenčićima i trskom, grančicama, vlatima trave i laticama cvijeća. Sve što je uzeto iz prirode, prirodi je i vraćeno jer se land art izložba mijenja s vremenom i jedinstvena je u svojoj prolaznosti.

Fotografije radova koji su bili postavljeni na različitim lokacijama u lučici Prosika, kao i ostala likovna djela koja su svojevrsni hommage bogatoj raznolikosti flore i faune Parka, možete vidjeti od otvorenja izložbe, koja je zakazana za četvrtak, 06. lipnja 2019. godine u 12:00 sati pa sve do četvrtka, 13. lipnja, u crkvi Sv. Dominika u Zadru.

Pozivnica

Pozivnica

Plakat

Plakat