Informacije za ribiče

Informacije za ribiče

Dnevne, višednevne i godišnje dozvole za sportski ribolov na Vranskom jezeru za 2022. godinu mogu se kupiti u uredu Parka prirode u Biogradu n/M, Kralja Petra Svačića 2/II (ponedjeljak – petak, 7 – 15 sati) ili se kupnja može izvršiti uplatom na žiro račun ustanove, uz slanje svih potrebnih podataka i potvrde uplate na e-mail Parka. Više informacija i cijene ribičkih dozvola potražite na našim web stranicama u rubrici Ribolov / Informacije za ribiče. Tijekom turističke sezone (od Uskrsa do listopada) dozvole je moguće kupiti u info centrima Crkvine i Prosika.

Podsjećamo sve ribiče da su u skladu s Pravilnikom o sportskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu (NN 81/2021) bez obzira na vrstu dozvole obvezni voditi popis zadržanog ulova (očevidnik) u elektroničkom obliku putem aplikacije m-Ribič te upisati u aplikaciju točne podatke o zadržanom ulovu prije napuštanja ribolovne pozicije, kao i završiti očevidnik.

Molimo sve ribiče koji iz objektivnih razloga tijekom 2021. nisu bili u mogućnosti upisati podatke o zadržanom ulovu u aplikaciju, već su podatke vodili u papirnatom obliku, da najkasnije do 15. siječnja unesu podatke u aplikaciju. Unos podataka o zadržanom ulovu u očevidniku za ribiča u njegovo ime može obaviti i druga osoba.

Uživajte u iščekivanju da riba trzne te prije svega – poštujte prirodu!