Električnim vlakom otkrijte Vranski (k)raj i pogledajte novi promotivni film o mjestu kojem ćete se uvijek vraćati!

Električnim vlakom otkrijte Vranski (k)raj i pogledajte novi promotivni film o mjestu kojem ćete se uvijek vraćati!

Od petka, 16. srpnja električnim vlakom posjetite Park prirode Vransko jezero, svaki dan osim ponedjeljkom.

Električni vlak će prometovati na relaciji Pakoštane – Info centar Crkvine – Maškovića han u utorak, srijedu i nedjelju ujutro te četvrtak, petak i subotu popodne (polazna postaja se nalazi iza zgrade Općine i Turističke zajednice u Pakoštanima).

U cijenu vožnje uključena je i cijena ulaznice u Park.

Cijena vožnje vlakom u oba smjera iznosi 40,00 kn za odrasle, 20,00 kn za djecu od 3. – 6. godina i 30,00 kn za djecu 7 – 18. godina. Cijena vožnje uz prethodno kupljenu ulaznicu u Park iznosi 20,00 kn po osobi.

Posjetitelji pri dolasku na info centar Crkvine mogu posjetiti Ornitološki rezervat Parka prirode Vransko jezero gdje mogu prošetati po drvenoj poučnoj stazi „Ptice Vranskog jezera“ i otkriti tajni ptičji svijet.
U neposrednoj blizini Info centra Crkvine u šumi pinija  nalazi se adrenalinski park gdje se možete prepustiti avanturi i testirati svoju spretnost. Radno vrijeme i cijene adrenalinskog parka pogledajte ovdje.

U Maškovića Hanu posjetitelji mogu razgledati Muzej s arheološkim artefaktima iz prapovijesti, antike, srednjeg i novog vijeka. Tijekom tjedna na raspolaganju je kustosica za dodatne informacije a tijekom vikenda najam audio vodiča na više jezika.

Cijene ulaznica u muzej su 20,00 kn za odrasle i 10,00 kn za djecu od 7-18 godina, za djecu mlađu od 7 godina ulaz je besplatan.

Cijena najma audio vodiča je 15,00 kn za odrasle i 10,00kn za djecu od 7-18 godina. U restoranu Maškovića han preporučamo degustirati tursku kavu i baklavu po cijeni od 28,00 kn kao i  ostale slastice i jela u ponudi u kojima možete uživati na prekrasnoj terasi.

Microsoft Word - Vozni red plakat.docx

Vozni red

Pogledajte i novi promotivni film na našem YouTube kanalu autora Gorana Šafareka:

Film s prikazom mnoštva predivnih kadrova dostupan je i na engleskom i njemačkom jeziku.

Električni vlak, adrenalinski park i izrada video materijala sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji je dio projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”. Javna ustanova Park prirode Vransko jezero provodi navedeni projekt u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.

elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-01 elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-02 elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-03 elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-04 elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-05 elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-06 elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-07 elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-08 elektricnim-vlakom-otkrite-vranski-kraj-09

vidljivost_logići

Skip to content