Dobrotvorna izložba za Vransko jezero inspirirana pticama

Dobrotvorna izložba za Vransko jezero inspirirana pticama

Dobrotvorna izložba pod nazivom ‘Pornithology’, umjetnika i dizajnera Maria Dobrečevića održati će se sutra, 11. lipnja 2021. s početkom u 19:00 sati u Bustan Baru (Varšavska ulica 8, 10 000 Zagreb).

Na izložbi će biti prikazane ilustracije ptica u različitim tehnikama, a sav prihod od prodanih radova namijenjen je sufinanciranju ovogodišnjeg prstenovačkog kampa u Parku prirode Vransko jezero. Prstenovanjem ptica prate se kretanja migratornih vrsta te se utvrđuju prirodna područja koja su za njih ključna što doprinosi zaštiti ptica, ali i staništa na kojima obitavaju.

Mario Dobrečević mlad je i ambiciozan umjetnik koji je ovom izložbom odlučio spojiti svoje dvije strasti, ptice iz kojih crpi nepresušnu inspiraciju za svoja umjetnička djela i strast prema zaštiti prirode.

Pozivamo vas da posjetite i popratite ovu dobrotvornu izložbu organiziranu iz ljubavi prema pernatim stanovnicima Parka prirode Vransko jezero.

Zbog epidemioloških razloga mole se svi zainteresirani da koristite zaštitne maske te da potvrde svoj dolazak na mail: ana.metelko1@gmail.com.