Dan voda u Kneževoj palači

Dan voda u Kneževoj palači

Na poziv Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja u Zadru, u petak 22. ožujka 2019 godine, u edukativnoj dvorani Kneževe palače, djelatnice Stručne službe JUPP Vransko jezero održale su popularno – znanstvena predavanja na temu utjecaja klimatskih promjena na vodeni ekosustav jezera, posebnosti stanišnih tipova Parka te faune ptica i riba.

Predavanja su bila namijenjena široj javnosti s ciljem senzibilizacije po pitanju zaštite kopnenih voda, bogatstva živog svijeta koji obitava u vodi ili njenoj neposrednoj blizini, kao i opasnosti koje prijete očuvanju slatkovodnih ekosustava. Ovogodišnja tema Svjetskog dana voda je “Voda za sve”. Tema je u skladu sa šestim načelom Agende 2030 Ujedinjenih naroda kojom se do 2030. godine želi osigurati pristup pitkoj vodi, održivo upravljanje vodnim resursima te osiguravanje higijenskih uvjeta za stanovništvo diljem svijeta.

Predavanja su organizirana u sklopu izložbe Tajne muzejskih čuvaonica – vode, simbolično otvorenoj u ožujku – mjesecu u kojem obilježavamo Svjetski dan voda. Na izložbi, koja traje do 14. travnja ove godine, mogu se vidjeti preparati životinjskih i biljnih organizama koji su vezani za kopnene vode.

dan-voda-u-knezevoj-palaci-01 dan-voda-u-knezevoj-palaci-02 dan-voda-u-knezevoj-palaci-03 dan-voda-u-knezevoj-palaci-04 dan-voda-u-knezevoj-palaci-05 dan-voda-u-knezevoj-palaci-06 dan-voda-u-knezevoj-palaci-07 dan-voda-u-knezevoj-palaci-08

Skip to content