Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd

Studijsko putovanje u sklopu projekta Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd

studijsko-putovanje-u-sklopu-projekta-biosfera-10

Četvero djelatnika Parka prirode Vransko jezero pretprošlog je tjedna sudjelovalo na petodnevnom studijskom putovanju s ciljem upoznavanja praksi zaštite prirode, upravljanja, ponude proizvoda te usluga održivog aktivnog turizma na prostoru zaštićenih područja Slovenije, Mađarske i Austrije. U sklopu navedenog putovanja posjećeni su rezervat prirode Škocjanski zatok, nacionalni park Triglav i Notranjski regijski park u Sloveniji te nacionalni park Nežidersko jezero, ... Read More »

Poziv na radionicu „Izvori financiranja za projekte dionika“

poziv-na-radionicu-izvori-financiranja-za-projekte-dionika-01

U četvrtak, 04. travnja 2019. u 09 sati u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru održat će se radionica „Izvori financiranja za projekte dionika“ koju će voditi gđa. Dora Vitez-dipl.ing.agr i gdin. Marin Urlić- mag.oecc. Dnevni red radionice: – 09:00 – 10:30 h – Mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava za poljoprivrednike koji ulažu u pokretanje ili razvoj turističkih i drugih nepoljoprivrednih ... Read More »

Poziv na radionicu „Poticanje suradnje poljoprivrednika, ribara i nacionalnih parkova/parkova prirode“

poziv-na-radionicu-poticanje-suradnje-poljoprivrednika-ribara-i-nacionalnih-parkovaparkova-prirode-01

U četvrtak, 28. ožujka 2019. u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru održat će se radionica „Poticanje suradnje poljoprivrednika, ribara i nacionalnih parkova/parkova prirode“ koju će voditi Robert Bačac, mag.oec. Kroz radionicu će se obuhvatiti sljedeće teme: • Modeli suradnje poljoprivrednih proizvođača i NP/PP kroz integrirani pristup • Modeli financiranja razvoja turističkih proizvoda za OPG-ove • Brendiranje ... Read More »

Održana je početna konferencija projekta Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd

centar-za-odrzivi-aktivni-turizam-biosfera-biograd-01

U petak, 15. lipnja, u Heritage hotelu Maškovića han održana je početna konferencija projekta Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd. Projekt će biti financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a partneri su Grad Biograd na Moru, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA ... Read More »

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekt “Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd”

potpisan-ugovor-o-dodjeli-bespovratnih-eu-sredstava-za-projekt-biosfera-02

Ravnatelj Javne ustanove Park prirode Vransko jezero Danijel Katičin je u srijedu 13. lipnja 2018. u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd” s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske ... Read More »

Skip to content